logo
Stalen balustrades

Stalen balustrades op maat

Een balustrade is er vooral voor de veiligheid. Maar wie zegt er dat veilig niet mooi mag zijn? Met een stalen balustrade op maat, houd je je vide, trap of balkon strak en stijlvol. Wij maken stalen balustrades in onze werkplaats in Amersfoort. Waar kunnen we jou blij mee maken? Laat het weten!

Stalen balustrades op maat
Stalen Balustrades

Stalen balustrades op maat laten maken

Safety first Het laatste wat je wilt is dat iemand (of iets) je trapgat in tuimelt. Daar is je balustrade voor. Degelijkheid is het allerbelangrijkste. Zeker met klauterende kids of avontuurlijke honden. Gelukkig maken wij stevige stalen balustrades. Die houden ze wel tegen.

Balustrade op maat van Metaal Art
Wij zijn Metaal Art

Dit kan je verwachten van Metaal Art

Hoogste kwaliteit

Met de hand gemaakte stalen constructies van de hoogste kwaliteit

Producten op maat

Producten op maat, dus jij beslist mee. Ook over de kleinste details

Alles onder één dak

Alles onder één dak: inmeten, ontwerp, productie en montage

All-round metaalbewerkers

Je project wordt gemaakt door ervaren, all-round metaalbewerkers

Strakke planning

Heldere planningen, strakke afspraken

3D-ontwerp

Een 3D-ontwerp waarin je kunt inzoomen op de kleinste details

Kwaliteit en veiligheid

Hoe maken we jouw balustrade op maat?

Dat doen we op basis van je eigen schetsen, voorbeelden en foto’s. Of we maken een ontwerp op basis van jouw wensen en eisen. Daarin bekijken we samen alle details. We starten pas met de productie als jij 100% tevreden bent met het ontwerp.

Wij houden rekening met ● De hoogte van je balustrade; ● Geldende veiligheidsnormen; ● Montage op of tegen de verdiepingsvloer;

Team Metaal Art aan het werk
Soorten balustrades

Verschillende soorten stalen balustrades

Er zijn oneindig veel variaties mogelijk in een volledig stalen balustrade. Combinaties met andere materialen, bijvoorbeeld. Welk materiaal wil jij graag in het design terugzien? Laat het ons weten!

De verschillende soorten

Met staal kunnen we trouwens ook genoeg variëren. We poedercoaten je balustrade in de kleur die jij wilt, met de textuur die je wilt. Je mag iedere RAL-kleur kiezen. Een zwarte stalen balustrade is geen probleem. Een banaangele ook niet. Wil je geen poedercoating? Kies dan een soort staal die bij je past. Bijvoorbeeld roestvrij staal of blauwstaal. Onze balustrades zijn gemaakt om lang mee te gaan. Staal is een sterk materiaal. Het biedt veiligheid en is onderhoudsarm.

Balustrade van verticaal staal
Verticaal staal

Onze stalen kokers of strips vormen de kern van deze balustrades, wat resulteert tot een ongeëvenaard robuust en duurzaam product. De constante verticale delen geven een rustig en symmetrisch beeld. Door de kleine ruimte tussen de spijlen voldoet deze balustrade aan het bouwbesluit.

Balustrade van horizontaal staal
Horizontaal staal

Hier vormen de stalen kokers of strips de kern van deze balustrades. Het strakke en minimalistische ontwerp geeft de ruimte een eigentijdse en moderne uitstraling. Doordat kinderen makkelijk kunnen klimmen in deze balustrade voldoet deze niet aan het bouwbesluit.

Balustrade van plaatstaal
Plaatstaal

Een plaatstaal balustrade is sterk en stabiel en is vaak uit 1 stuk vervaardigd. Het kan een solide barrière vormen in je woning, maar wel eentje met een elegante uitstraling. Omdat het materiaal goed te buigen is en elke vorm kan aannemen die je wilt, past deze mooi langs een trap of overloop. Dus laat je fantasie de vrije loop en maak de stalen balustrade precies zoals je wilt. Deze balustrade voldoet aan het bouwbesluit.

Balustrade van staal met glas
Staal met glas

Deze variant wordt vaak gekozen en wij begrijpen wel waarom. Door het glas creëer je en een open en licht gevoel, waardoor de ruimte visueel groter lijkt. Onze stalen balustrades met glas, hebben slanke stalen profielen voor een minimalistisch en ruimtelijke uitstraling. Door het gelaagde/ geharde glas wordt de veiligheid gewaarborgd en de duurzaamheid verhoogd. Deze balustrade voldoet aan het bouwbesluit.

Balustrade van RVS kabels
RVS kabels

RVS kabels zorgen voor een open en transparante uitstraling, waardoor de zichtbaarheid van de omgeving behouden blijft. RVS kabels zijn te verkrijgen in verschillende diktes en kunnen verwerkt worden in verschillende designs. Ze zijn een mooie minimalistische toevoeging aan je woning. Deze balustrade voldoet doorgaans niet aan het bouwbesluit.

Balustrade van strekstaal
Strekstaal

In plaats van glas plaatsen we ook wel een strekstaal in onze balustrades. Het geeft over het algemeen een modern en industriële uitstraling aan je woning. De veilige afscheiding voelt licht en luchtig aan, wat nuttig kan zijn om een gevoel van openheid te behouden. Deze balustrade voldoet aan het bouwbesluit.

Balustrade van volledig glas
Volledig glas

Ga je voor een luxe uitstraling? Dan is een volledig stalen balustrade een mooie toevoeging aan je interieur. Door het glas schijnt het licht mooi de ruimte in. Glas wordt middels een stalen profiel op de vloer, of via adapters in de verdiepingsvloer bevestigd. Deze balustrade voldoet aan het bouwbesluit.

Werkwijze van Metaal Art

Onze werkwijze

In zeven eenvoudige stappen leggen we uit hoe wij jouw stalen balustrade maken. Bekijk hieronder stapsgewijs iedere stap van onze werkwijze.

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Stap 4

Stap 5

Stap 6

Stap 7

Stap 1 - Plan een afspraak in

Je stalen balustrade op maat start met een berichtje of een telefoontje. We maken een belafspraak met je. Tijdens dit gesprek weten we snel of we je kunnen helpen. We vertellen gelijk meer over onze prijzen en werkwijze.

Afspraak maken met Metaal Art

Stap 2 - Offerte opstellen

Jouw wens is ons bevel. Dus we willen precies weten wat je wilt. Daar komen we achter in een gesprek bij ons op kantoor. Na het gesprek sturen we je een offerte. Dan weet je precies wat je balustrade gaat kosten.

Offerte opstellen bij Metaal Art

Stap 3 - Afspraak inplannen

Zeg je 'ja' op de offerte? Dan maken we direct twee belangrijke afspraken: een afspraak voor het inmeten en een afspraak voor het monteren van de balustrade. Eventueel schakelen we daarvoor direct met je aannemer. Onze roostermaker plant het ontwerpen en de productie in, zodat je stalen balustrade op tijd klaar is.

Afspraak inplannen bij Metaal Art

Stap 4 - Op de millimeter inmeten

Voor het inmeten komt er een Metaal Artist langs, gewapend moderne meetapparatuur. Zorg dat je erbij bent! Dan neemt hij alle details nog eens met je door. Na het inmeten maken we een technische tekening. Die delen we met je, zodat je er akkoord voor kan geven.

Stap 5 - Alle keuzes en opties in een 3D ontwerp

Je ontvangt per mail het 3D-ontwerp, waar je zelf doorheen kan ‘wandelen’. Pas als je helemaal tevreden bent start de productie. Tussen het inmeten en monteren zit meestal een week of 4. In die tijd wordt je metalen balustrade ontworpen en gebouwd door onze metaalbewerkers.

Ontwerp van een stalen balustrade door Metaal Art

Stap 6 - We starten met de productie

Onze enthousiaste metaalbewerkers gaan voor je aan de slag in onze werkplaats in Amersfoort. Lasersnijden, zagen, lassen en slijpen: de vonken spatten ervan af! Na een zorgvuldige controle is onze vertrouwde poedercoater aan zet. Hier krijgt jouw balustrade de finishing touch in de gekozen kleur en structuur.

Productie van een stalen balustrade door Metaal Art

Stap 7 - We komen langs en monteren!

Op de afgesproken montagedag(en), komen er minimaal 2 monteurs van Metaal Art bij je langs. Zij monteren je balustrade en werken alles netjes af. Zit alles op zijn plek? Dan lopen we alle details nog eens met je na. Als je helemaal tevreden bent, gaan wij er weer vandoor. Tijd om van je nieuwe interieur te genieten!

Montage van een stalen balustrade door Metaal Art

Vragen over een stalen balustrade op maat laten maken?

Wil je een stalen balustrade laten maken? Bij Metaal Art hebben we geen last van standaardmaten. We maken een balustrade die perfect past in jouw interieur. Wij ontwerpen en plaatsen balustrades in bestaande woningen en nieuwbouwwoningen. We snappen dat je hierover vragen hebt, misschien staat je vraag er wel tussen.

Staat je vraag er niet tussen? Stel direct je vraag aan één van onze professionals.

Reviews

Onze tevreden klanten

Tientallen reviews op Google, alle vijf sterren!

B. luijten

18-05-2024

We hadden een uitdagend project voor onze kelder, een glazen luik wat geheel open gaat zodat er via een welteltrap toegang is tot de wijn kelder. Metaal - Art heeft het geheel naar tevredenheid gemaakt, echte vakmannen!

M. Vos

12-04-2024

2 deuren op maat laten maken door Metaal art, een draaideur en een schuifdeur. Beiden zijn zo strak en perfect geplaatst! Echt een kunstwerk en heel blij mee. Ook met de afhandeling van onze order van begin tot het eind. Ieder medewerker waar wij mee te maken hebben gehad waren vriendelijk, kundig. Wij kunnen Metaal-art van harte aanbevelen.

R. Peet

08-03-2024

We hadden na de aankoop van ons huis, al een beeld van mooie stalen woonkamerdeur en stalen schuifdeuren naar de keuken. Samen met Metaal-Art onze ideeën doorgenomen en door hun plezierige aanpak en professionele blik op het geheel is het resultaat, aangevuld met bijpassende trapleuning in de gang, zo verbluffend mooi geworden! Alles conform planning en opdracht. Erg fijn bedrijf!

L. Mulde

20-02-2024

Maatwerk in de overtreffende trap! We zijn superblij met onze trap. Metaal-Art denkt mee, doet gedegen voorbereiding en komt met een verrassend ontwerp. Enthousiast jong team, korte lijntjes, meedenkend en heel sympathiek!

R. Berlijn

15-01-2024

We zijn in contact gekomen met metaal-art toen we op zoeken waren naar een zwevende trap. Super duidelijke communicatie en bij de orderbevestiging direct een afspraak voor inmeten en zelfs voor het plaatsen. We waren zo tevreden over het resultaat en de manier van werken dat er nu twee zwevende trappen in het huis staan en de hele begane grond is voorzien van stalen deuren van metaal art

A. de Vries

21-12-2023

Prachtige op maat gemaakte balustrade als beveiliging van de verhoogde woonkamervloer in ons bijzondere woonhuis Waterpompgebouw. Alle afspraken worden nagekomen, vriendelijk en adequaat team. Top!

P. Van Gorkom

28-06-2023

Absoluut een aanrader. Metaal Art heeft ons een prachtige trap en stalen taatsdeuren geleverd. We wilden graag veel ontwerpvrijheid, hetgeen allemaal mogelijk is bij Metaal-Art. Het is een enthousiast team en reageert zeer adequaat op vragen en mails. Het team is duidelijk trots op wat ze maken. Metaal-Art heeft zich keurig aan de afgesproken levertijd gehouden. Eerlijke prijzen ook.

F. van Herwijnen

14-07-2023

Het team heeft veel ervaring en erg goede ideeën met deze op maat gemaakte hoekoplossing als prachtige resultaat. Zeer mooie afwerking en 'onzichtbare' bevestiging. De monteurs werken erg netjes en willen iets opleveren waar ze zelf ook trots op kunnen zijn. Echt een topbedrijf!

R. Bakker

31-05-2023

Toen we in november 2021 de sleutels kregen van ons nieuwbouwhuis waren we al in gesprek met Metaalart. Op dat moment voor de trapleuningen, een stalen trap op maat en een nieuwe balustrade. Werk dat ze PERFECT hebben afgeleverd en waar we super blij mee zijn. Ongeveer een jaar later wilden we toch een deur laten plaatsen en hebben we ze weer gevraagd, die wederom heel erg mooi is geworden en vakkundig geplaatst. Ze adviseren goed, rekenen een marktconforme prijs (niet goedkoop, niet duur voor wat ze doen) en komen hun afspraken na!

M. Millington

11-01-2023

Metaalart heeft geweldig werk verricht in mijn lastige Amsterdamse huisje. Twee trappen, een deur en een glasplaat. Alles mooi, op tijd en binnen budget met vriendelijke en uitstekende service.

M. Bakker

22-12-2022

Ik heb net een deur en een schuifdeur laten installeren. Ik vond beide deuren erg mooi en van zeer goede kwaliteit. De service was zeer goed, prettig en er werd goed meegedacht/geadviseerd. Alle afspraken worden nagekomen en er word goed gecommuniceerd. Minder was dat het vrij lang duurt maar ze hebben het enorm druk. Respect ook voor de installateurs die alles 4 verdiepingen naar boven hebben gesjouwd.

M. ten Tije

07-11-2022

Prettige en duidelijke benadering, zeer strak eindresultaat. Levering en plaatsing correct uitgevoerd. We zijn enorm blij met het eindresultaat!

L. Hartkamp

26-10-2022

Ik heb meerdere offertes opgevraagd voor een middenboomtrap. Metaal Art was de goedkoopste. Ook de beste service, komen de afspraken na, denken mee en hebben onze trap netjes en vakkundig geplaatst. Zoek niet verder ga naar Metaal Art. Geweldig goed bedrijf. Ben blij met mijn nieuwe trap. Foto’s kan ik jammergenoeg niet bijvoegen omdat de trap nog ingepakt is.

M. de Bruijne

19-10-2022

Ook na een jaar blijft Metaal Art een bedrijf van fantastische service. We hebben een klein probleem gehad wat meteen, vakkundig en naar volle tevredenheid wordt opgelost. Echt een bedrijf dat je als klant heel serieus neemt. Ga naar dit bedrijf! Ik kan alleen maar positief zijn over de diensten en producten van Metaal Art. Vanaf het eerste gesprek verlopen de contacten zeer prettig en positief. De mensen van Metaal Art denken met je mee en wijzen je op eventuele problemen tijdens de montage. Daarnaast dragen ze oplossingen aan om hetgeen jij als klant graag wilt toch mogelijk te maken. Wij hebben in de afgelopen maanden met minimaal 5 medewerkers van Metaal Art diverse contacten gehad en allemaal zijn ze even vriendelijk, correct, eerlijk en vakbekwaam. De uitspraak doen wat je zegt en zeg wat je doet is volledig van toepassing! Wij hebben diverse balustrades, een stalen trap en binnendeur door ze laten maken en zijn ontzettend tevreden over alles wat is geleverd. Strak vakwerk!

F. de Groot

06-10-2022

Wij hebben een drietal stalen buitenpuien en een stalen deur voor binnen op maat laten maken door Metaal Art. Vanaf het eerste moment is er goed contact geweest, ook met onze aannemer. Alle afspraken zijn perfect nagekomen, evenals de planning. Medewerkers zijn vriendelijk en werken netjes! Wij kunnen dit bedrijf van harte aanbevelen.

Google waardering: 5 van 5, gebaseerd op 58 recensies.

Offerte aanvragen

Vraag een offerte op maat aan

Wij ontwerpen en maken exclusieve metalen producten in onze werkplaats in Amersfoort. Metaal Art kan met staal alle kanten op. Wil je weten wat we allemaal kunnen maken? Neem contact met ons op.

Bronzen stalen balustrade op maat
Stalen balustrades

Verschillende soorten stalen balustrades

Verticaal staal

Onze stalen kokers of strips vormen de kern van deze balustrades, wat resulteert tot een ongeëvenaard robuust en duurzaam product. De constante verticale delen geven een rustig en symmetrisch beeld. Door de kleine ruimte tussen de spijlen voldoet deze balustrade aan het bouwbesluit.

Horizontaal staal

Hier vormen de stalen kokers of strips de kern van deze balustrades. Het strakke en minimalistische ontwerp geeft de ruimte een eigentijdse en moderne uitstraling. Doordat kinderen makkelijk kunnen klimmen in deze balustrade voldoet deze niet aan het bouwbesluit.

Plaatstaal

Een plaatstaal balustrade is sterk en stabiel en is vaak uit 1 stuk vervaardigd. Het kan een solide barrière vormen in je woning, maar wel eentje met een elegante uitstraling. Omdat het materiaal goed te buigen is en elke vorm kan aannemen die je wilt, past deze mooi langs een trap of overloop. Dus laat je fantasie de vrije loop en maak de stalen balustrade precies zoals je wilt. Deze balustrade voldoet aan het bouwbesluit.

Staal met glas

Deze variant wordt vaak gekozen en wij begrijpen wel waarom. Door het glas creëer je en een open en licht gevoel, waardoor de ruimte visueel groter lijkt. Onze stalen balustrades met glas, hebben slanke stalen profielen voor een minimalistisch en ruimtelijke uitstraling. Door het gelaagde/ geharde glas wordt de veiligheid gewaarborgd en de duurzaamheid verhoogd. Deze balustrade voldoet aan het bouwbesluit.

RVS kabels

RVS kabels zorgen voor een open en transparante uitstraling, waardoor de zichtbaarheid van de omgeving behouden blijft. RVS kabels zijn te verkrijgen in verschillende diktes en kunnen verwerkt worden in verschillende designs. Ze zijn een mooie minimalistische toevoeging aan je woning. Deze balustrade voldoet doorgaans niet aan het bouwbesluit.

Strekstaal

In plaats van glas plaatsen we ook wel een strekstaal in onze balustrades. Het geeft over het algemeen een modern en industriële uitstraling aan je woning. De veilige afscheiding voelt licht en luchtig aan, wat nuttig kan zijn om een gevoel van openheid te behouden. Deze balustrade voldoet aan het bouwbesluit.

Volledig glas

Ga je voor een luxe uitstraling? Dan is een volledig stalen balustrade een mooie toevoeging aan je interieur. Door het glas schijnt het licht mooi de ruimte in. Glas wordt middels een stalen profiel op de vloer, of via adapters in de verdiepingsvloer bevestigd. Deze balustrade voldoet aan het bouwbesluit.