logo
Wat kost gemiddeld een stalen deur?

Stalen deuren

Wat kost gemiddeld een stalen deur?

Wil je een strakke stalen deur, maar weet je niet of je portemonnee dat aankan? Dan is het tijd om naar prijzen te kijken. We helpen je alvast op weg met een antwoord op de vraag: Wat kost gemiddeld een stalen deur?

Wat is de gemiddelde prijs voor een stalen deur?

Een stalen deur kost gemiddeld 2.400 euro (inclusief btw). Dit is de gemiddelde prijs voor het inmeten, ontwerpen, maken en plaatsen van de deur. Kost jouw stalen deur meer of minder? Dat hangt af van het soort glas, de isolatie en het aantal deuren dat je in één keer laat maken en monteren. Lees hieronder meer over de factoren die de prijs van een stalen deur bepalen.

Wat kost gemiddeld een stalen deur

Dit bepaalt de prijs van jouw stalen deur:

Er zijn 5 dingen die bepalen wat een stalen deur kost. Hier vind je ze op een rij:

1: Het soort glas

In stalen deuren gebruiken we meestal normaal veiligheidsglas. Het is ook mogelijk om een ander soort glas te plaatsen. Bijvoorbeeld gelaagd glas of glas met een tint. Kies je een duurdere soort glas? Dan loopt de prijs van je deur op. Houd er ook rekening mee dat de dikte van het glas soms extra ontwerpuren vraagt.

2: Het aantal vlakken met glas

Om een deur met glas te maken heb je profielen nodig die het glas netjes op hun plaats houden. We willen geen barsten in het glas en zeker geen gerammel. Hoe meer glasvlakken er in je deur zitten, hoe meer profielen (kozijnen) er nodig zijn. Deze moeten gemaakt en geassembleerd worden. Een deur met meerdere kleine ruitjes kost daardoor meer dan een deur met één grote ruit.

3: Isolatie van de profielen en het glas

Zeker voor buitendeuren is het belangrijk dat de profielen voor de deur geïsoleerd zijn. Soms is dat voor binnendeuren ook een goed idee, zeker als je huisgenoten veel lawaai maken. Een geïsoleerde deur is wel wat duurder. De speciale profielen bestaan uit meer onderdelen en vragen meer tijd om te maken. Daarnaast gebruiken we bij geïsoleerde deuren glas met een hoge isolatiewaarde (HR+++), dat meer kost dan normaal glas. Wat kost gemiddeld een stalen deur met isolatie? Antwoord: Voor een stalen deur met isolatie betaal je gemiddeld 4.600 euro (inclusief btw).

4: Panelen of geen panelen

Het maakt qua prijs veel verschil of je alleen een deur laat plaatsen, of een deur combineert met panelen in dezelfde stijl. Hiervoor geldt: hoe groter het oppervlak dat je met je deur en de panelen wilt afsluiten, hoe hoger de prijs.

wat kost gemiddeld een stalen deur met panelen

5: Het aantal deuren dat je in één keer laat maken.

Laat je deuren op maat maken? Dan kan het voordelig zijn om alle deuren in één keer te laten fabriceren. Dat is in ieder geval zo bij Metaal Art. Onze metaalbewerkers kunnen efficiënter werken, want ze hoeven de machines niet opnieuw in te stellen. Ook kost het plaatsen minder tijd, omdat het in één keer kan. Wat dat betreft kan je beter alle deuren tegelijk laten maken en plaatsen. Zo ben je per deur minder geld kwijt.

Over de deuren van Metaal Art

Sterk, onderhoudsarm en strak. Dat vinden wij zo mooi aan onze deuren. We maken ze met de hand in Amersfoort en onze metaalbewerkers zorgen dat jouw deur naadloos aansluit op jouw wensen en woning! Inmeten, ontwerp, productie en montage doen we allemaal onder één dak. En het zijn stalen deuren op maat, dus jij beslist mee. Ook over de kleinste details.

Maakt het soort deur nog uit?

Er zijn grofweg 3 soorten stalen deuren:

  • Een scharnierdeur, die in het kozijn hangt
  • Een taatsdeur, die draait om een pin in de vloer
  • Een schuifdeur, die aan de muur hangt en heen en weer glijdt. Mogelijk vraag je je af: ‘Wat kost gemiddeld een stalen deur met scharnier? Wat kost een taatsdeur?’, of ‘hoe duur is een schuifdeur gemiddeld?’ Bij Metaal Art verschilt de gemiddelde prijs voor deze deuren niet. Dus het antwoord op al deze vragen is 2.400 euro (incl. btw).

Benieuwd naar de kosten voor jouw stalen deur?

Je weet nu wat een stalen deur gemiddeld kost. Dat is fijn, maar je wilt natuurlijk weten wat jouw stalen deur gaat kosten. Daar kom je eenvoudig achter bij Metaal Art; we maken graag een offerte voor je. Stuur je ons jouw idee?

Wil je ons liever spreken voordat we aan het rekenen slaan? Maak dan een belafspraak via: 033 879 5526, of via info@metaal-art.nl.

Bekijk nog meer relevante vragen
Contact opnemen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wij ontwerpen en maken exclusieve stalen deuren volledig op maat in onze werkplaats in Amersfoort. Metaal Art kan met staal alle kanten op. Wil je weten wat we allemaal kunnen maken? Neem contact met ons op.

Bronzen stalen deur