logo
Stalen buitendeuren

Stalen buitendeur op maat

Ben jij op zoek naar een onderhoudsvrije buitendeur met een strak uiterlijk? Dan gaan wij daar voor zorgen. Metaal Art ontwerpt, maakt en monteert geïsoleerde stalen deuren op maat.

Stalen buitendeur op maat
Stalen buitendeur op maat

Een buitendeur met jouw ontwerp

Onze ervaren metaalbewerkers gaan nauwkeurig te werk en maken jouw stalen buitendeur precies zoals jij hem wilt hebben. Het gehele metaalbewerkingsproces vindt plaats in onze werkplaats in Amersfoort.

Bij Metaal Art nemen we je stap voor stap mee in alle keuzes die je moet maken. Samen bepalen we de functionele aspecten, zoals de afmetingen van de deur en eventuele zijpanelen. Daarnaast gaan we ook in op de esthetische aspecten. Denk hierbij aan het type glas, de vlakverdeling, profielen, glaslatjes, handgrepen en poedercoating. Jij mag daarover nadenken, terwijl wij ons buigen over de sterkste constructie en isolatie.

Bronzen stalen deur met vlakverdeling
Wij zijn Metaal Art

Dit kan je verwachten van Metaal Art

Hoogste kwaliteit

Met de hand gemaakte stalen constructies van de hoogste kwaliteit

Producten op maat

Producten op maat, dus jij beslist mee. Ook over de kleinste details

Alles onder één dak

Alles onder één dak: inmeten, ontwerp, productie en montage

All-round metaalbewerkers

Je project wordt gemaakt door ervaren, all-round metaalbewerkers

Strakke planning

Heldere planningen, strakke afspraken

3D-ontwerp

Een 3D-ontwerp waarin je kunt inzoomen op de kleinste details

Isolatie

Buitendeur met glas en staal

Dubbel glas & isolatie

Voor onze buitendeuren met dubbel glas gebruiken we de slankste geïsoleerde profielen. Hoe slanker het profiel, hoe meer ruimte voor glas. Met veel glas heb je niet alleen veel licht in huis. Je hebt ook een beter uitzicht naar buiten toe. Bijvoorbeeld naar je tuin of de mooie natuur die om je huis ligt.

Onderhoudsvrij

Net als kunststof kozijnen, hoef je onze stalen buitendeuren niet te verven. Ze hebben een afwerking die tegen de elementen kan. Als je de deur niet beschadigt kan je er jaren van genieten.

Aanbouw met stalen deuren en glas

Nog meer lichtinval..

Als je nog meer glas wilt, breiden we de deur uit met vaste panelen. De profielen maken we in dezelfde stijl als je deur. Ook de profielen voor de zijpanelen zijn geïsoleerd. In je glazen pui gebruiken we dubbel glas (HR++), net als in de deur.

De isolatie van onze stalen buitendeuren

Een massief stalen frame zou warmte en kou goed doorlaten. Dat is voor je buitendeur niet de bedoeling. Daarom maken we onze buitendeuren en kozijnen met speciale, onderbroken profielen. Er zit staal aan de buitenkant en binnenkant van het profiel en niet-geleidende kunststof binnenin. Zo blijven kou en warmte waar ze horen: buiten of binnen. Onze buitendeuren zijn vrijwel altijd scharnierdeuren. Die kan je eenvoudig openen en sluiten. We plaatsen de deur perfect sluitend op het kozijn. Met strakke rubbers zorgen we dat er geen kiertje overblijft.

Lichtinval door stalen deur
Maatwerk

Samen maken we jouw droomdeur!

Maatwerk, maatwerk, maatwerk: een belangrijk onderdeel van onze werkwijze. Zolang jouw wens binnen de natuurwetten past, gaan wij het maken. Zo maken wij al onze stalen buitendeuren volledig zelf in onze eigen werkplaats in Amersfoort. Hierdoor hoeven we ook voor specifieke wensen niet opzij te gaan. Uiteraard zijn er ook keuzes die sowieso gemaakt moeten worden. Ben je benieuwd geworden? Lees dan zeker even verder. Bij de aanschaf van een op maat gemaakte stalen buitendeur doorloop je namelijk onderstaand uitgewerkte passen: type geïsoleerde profielen, het ontwerp en vlakverdeling, geïsoleerd glas, sloten en grepen, en poedercoating. Ben je op zoek naar een ander maatwerk product van staal? Ook bij een stalen buitenpui of bij stalen buitenkozijnen is er bij Metaal Art alles mogelijk.

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Stap 4

Stap 5

Stap 1 - Geïsoleerde stalen profielen

Koud buiten? Geen zorgen! Onze geïsoleerde stalen profielen houden de kou buiten. Dat komt doordat deze profielen koudebrug onderbroken zijn. Dat wil zeggen dat er in het profiel kunststof zit, waardoor de kou niet door het staal trekt. Dit verbetert je isolatie enorm.

Profiel van stalen buitendeur

Stap 2 - Het ontwerp en de vlakverdeling

Wanneer je een buitendeur op maat laat maken, beginnen we met het ontwerp ervan. De vlakverdeling is hier een belangrijk onderdeel van. De vlakverdeling? Dat is het aantal en de verdeling van de vlakken van een stalen buitendeur. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor één, twee, drie of vier vlakken, maar ook tussen grote, kleine, rechthoekige of vierkante vlakken.

Heb je nog een andere specifieke wens? Maak je maar geen zorgen, onze ervaren metaalbewerkers fixen het voor je. Aangezien we ons bij Metaal Art niet laten leiden door standaarden en beperkingen, weet je zeker dat je een unieke buitendeur ontvangt die perfect aansluit op je interieur.

Ontwerp van stalen buitendeur

Stap 3 - Soorten geïsoleerd glas

Ook op het gebied van glas zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo maken we bij onze stalen buitendeuren standaard gebruik van HR ++ glas. Wil je je woning echt goed isoleren? Kies dan voor Trippel glas. Dit driedubbele glas houdt de warmte extreem goed binnen en de kou buiten. Heb je verder nog specifieke wensen wat betreft glas? Dat kunnen we vast voor je regelen. Alle glassoorten die er op de markt beschikbaar zijn, kunnen namelijk ook in je stalen deur worden verwerkt. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor zonwerend of inbraakwerend glas.

Zonwerend glas Ook wel bekend als warmtewerend glas, is speciaal ontworpen om de UV-straling van de zon buiten te houden. Zonde van het licht, toch? Bij zonwerend glas niet. Het houdt UV-straling namelijk tegen, zonder dat dit ten koste gaat van de lichtdoorlatendheid ervan.

Inbraakwerend glas Dit glas is als een sandwich met meerdere lagen en een folie in het midden. Hierdoor is het erg moeilijk om het met de hand te breken, wat je huis een stuk minder inbraakgevoelig maakt.

Soorten glas in stalen buitendeur

Stap 4 - Handgrepen en sloten

Geen majestueuze stalen buitendeur is compleet zonder een betrouwbaar slot, het hart van je deur. Het bepaalt voor een groot deel hoe goed je huis is beveiligd tegen inbraak. Alle soorten sloten zijn mogelijk.

Is bescherming tegen inbraak belangrijk voor je? Kies dan niet voor een eenvoudig slot, maar voor een driepuntsslot. Zo’n slot zet zich op drie plekken vast in het kozijn, waardoor het inbrekers veel meer tijd en moeite kost om het slot te kraken. Laat je een dubbele deur maken? Ook dan is een veilig slot mogelijk. Zo raden we voor dubbele deuren inbouw-espagnoletten aan.

Wij begrijpen dat elke keuze telt, en daarom bieden we een breed scala aan deurklinkopties die perfect aansluiten op jouw stijlvoorkeuren.Onze deskundige adviseurs helpen je graag bij het vinden van de perfecte deurklinken die naadloos samengaan met je majestueuze stalen buitendeur en tegelijkertijd bijdragen aan de optimale veiligheid.

Sloten en grepen in stalen buitendeur

Stap 5 - Poedercoating

Onze stalen profielen, waaruit we het kunstwerk smeden, zijn van de hoogste kwaliteit. Om te beginnen wordt het metaal gegalvaniseerd. Dat wil zeggen dat er een klein laagje zink op het metaal wordt aangebracht waarmee het wordt beschermd tegen roest. Vervolgens wordt het metaal gepoedercoat. In tegenstelling tot lakken of spuiten, vindt poedercoating plaats bij een temperatuur van 180 graden. Dit zorgt voor een mooi, duurzaam, keihard en slijtvast resultaat. Bovendien is poedercoating mogelijk in elke gewenste kleur en structuur.

Kies je bijvoorbeeld voor zwart, grijs of het populaire brons? En wil je een matte of glanzende afwerking? We zijn benieuwd naar je wensen!

Poedercoating van stalen buitendeur
Werkwijze van Metaal Art

Onze werkwijze

In zeven eenvoudige stappen leggen we uit hoe wij jouw stalen buitendeur maken. Bekijk hieronder stapsgewijs iedere stap van onze werkwijze.

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Stap 4

Stap 5

Stap 6

Stap 7

Stap 1 - Plan een afspraak in

Je stalen buitendeur op maat start met een berichtje of een telefoontje. We maken een belafspraak met je. Tijdens dit gesprek weten we snel of we je kunnen helpen. We vertellen gelijk meer over onze prijzen en werkwijze.

Afspraak maken

Stap 2 - Offerte opstellen

Jouw wens is ons bevel. Dus we willen precies weten wat je wilt. Daar komen we achter in een gesprek bij ons op kantoor. Na het gesprek sturen we je een offerte. Dan weet je precies wat je buitendeur gaat kosten.

Offerte opstellen buitendeur

Stap 3 - Afspraak inplannen

Zeg je 'ja' op de offerte? Dan maken we direct twee belangrijke afspraken: een afspraak voor het inmeten en een afspraak voor het monteren van de buitendeur (en kozijnen). Eventueel schakelen we daarvoor direct met je aannemer. Onze roostermaker plant het ontwerpen en de productie in, zodat je stalen deur op tijd klaar is.

Inplannen afspraak buitendeur

Stap 4 - Op de millimeter inmeten

Voor het inmeten komt er een Metaal Artist langs, gewapend moderne meetapparatuur. Zorg dat je erbij bent! Dan neemt hij alle details nog eens met je door. Na het inmeten maken we een technische tekening. Die delen we met je, zodat je er akkoord voor kan geven.

Inmeten buitendeur

Stap 5 - Alle keuzes en opties in een 3D ontwerp

Je ontvangt per mail het 3D-ontwerp, waar je zelf doorheen kan ‘wandelen’. Pas als je helemaal tevreden bent start de productie. Tussen het inmeten en monteren zit meestal een week of 8. In die tijd wordt je metalen buitendeur ontworpen en gebouwd door onze metaalbewerkers.

Ontwerp buitendeur door Metaal Art

Stap 6 - We starten met de productie

Onze enthousiaste metaalbewerkers gaan voor je aan de slag in onze werkplaats in Amersfoort. Lasersnijden, zagen, lassen en slijpen: de vonken spatten ervan af! Na een zorgvuldige controle is onze vertrouwde poedercoater aan zet. Hier krijgt jouw buitendeur de finishing touch in de gekozen kleur en structuur.

productie buitendeur Metaal Art

Stap 7 - We komen langs om te monteren!

Op de afgesproken montagedag(en), komen er minimaal 2 monteurs van Metaal Art bij je langs. Zij monteren je stalen buitendeur en werken alles netjes af. Zit alles op zijn plek? Dan lopen we alle details nog eens met je na. Als je helemaal tevreden bent, gaan wij er weer vandoor. Tijd om van je nieuwe interieur te genieten!

Montage buitendeur Metaal Art

Veelgestelde vragen over stalen buitendeuren

Wil je een stalen buitendeur laten maken? Bij Metaal Art hebben we geen last van standaardmaten. We maken een buitendeur die precies past in de sparing in jouw muur. Wij ontwerpen en plaatsen buitendeuren in bestaande woningen en nieuwbouwwoningen. We snappen dat je hierover vragen hebt, misschien staat je vraag er wel tussen.

Staat je vraag er niet tussen? Stel direct je vraag aan één van onze professionals.

Reviews

Onze tevreden klanten

Tientallen reviews op Google, alle vijf sterren!

B. luijten

18-05-2024

We hadden een uitdagend project voor onze kelder, een glazen luik wat geheel open gaat zodat er via een welteltrap toegang is tot de wijn kelder. Metaal - Art heeft het geheel naar tevredenheid gemaakt, echte vakmannen!

M. Vos

12-04-2024

2 deuren op maat laten maken door Metaal art, een draaideur en een schuifdeur. Beiden zijn zo strak en perfect geplaatst! Echt een kunstwerk en heel blij mee. Ook met de afhandeling van onze order van begin tot het eind. Ieder medewerker waar wij mee te maken hebben gehad waren vriendelijk, kundig. Wij kunnen Metaal-art van harte aanbevelen.

R. Peet

08-03-2024

We hadden na de aankoop van ons huis, al een beeld van mooie stalen woonkamerdeur en stalen schuifdeuren naar de keuken. Samen met Metaal-Art onze ideeën doorgenomen en door hun plezierige aanpak en professionele blik op het geheel is het resultaat, aangevuld met bijpassende trapleuning in de gang, zo verbluffend mooi geworden! Alles conform planning en opdracht. Erg fijn bedrijf!

L. Mulde

20-02-2024

Maatwerk in de overtreffende trap! We zijn superblij met onze trap. Metaal-Art denkt mee, doet gedegen voorbereiding en komt met een verrassend ontwerp. Enthousiast jong team, korte lijntjes, meedenkend en heel sympathiek!

R. Berlijn

15-01-2024

We zijn in contact gekomen met metaal-art toen we op zoeken waren naar een zwevende trap. Super duidelijke communicatie en bij de orderbevestiging direct een afspraak voor inmeten en zelfs voor het plaatsen. We waren zo tevreden over het resultaat en de manier van werken dat er nu twee zwevende trappen in het huis staan en de hele begane grond is voorzien van stalen deuren van metaal art

A. de Vries

21-12-2023

Prachtige op maat gemaakte balustrade als beveiliging van de verhoogde woonkamervloer in ons bijzondere woonhuis Waterpompgebouw. Alle afspraken worden nagekomen, vriendelijk en adequaat team. Top!

P. Van Gorkom

28-06-2023

Absoluut een aanrader. Metaal Art heeft ons een prachtige trap en stalen taatsdeuren geleverd. We wilden graag veel ontwerpvrijheid, hetgeen allemaal mogelijk is bij Metaal-Art. Het is een enthousiast team en reageert zeer adequaat op vragen en mails. Het team is duidelijk trots op wat ze maken. Metaal-Art heeft zich keurig aan de afgesproken levertijd gehouden. Eerlijke prijzen ook.

F. van Herwijnen

14-07-2023

Het team heeft veel ervaring en erg goede ideeën met deze op maat gemaakte hoekoplossing als prachtige resultaat. Zeer mooie afwerking en 'onzichtbare' bevestiging. De monteurs werken erg netjes en willen iets opleveren waar ze zelf ook trots op kunnen zijn. Echt een topbedrijf!

R. Bakker

31-05-2023

Toen we in november 2021 de sleutels kregen van ons nieuwbouwhuis waren we al in gesprek met Metaalart. Op dat moment voor de trapleuningen, een stalen trap op maat en een nieuwe balustrade. Werk dat ze PERFECT hebben afgeleverd en waar we super blij mee zijn. Ongeveer een jaar later wilden we toch een deur laten plaatsen en hebben we ze weer gevraagd, die wederom heel erg mooi is geworden en vakkundig geplaatst. Ze adviseren goed, rekenen een marktconforme prijs (niet goedkoop, niet duur voor wat ze doen) en komen hun afspraken na!

M. Millington

11-01-2023

Metaalart heeft geweldig werk verricht in mijn lastige Amsterdamse huisje. Twee trappen, een deur en een glasplaat. Alles mooi, op tijd en binnen budget met vriendelijke en uitstekende service.

M. Bakker

22-12-2022

Ik heb net een deur en een schuifdeur laten installeren. Ik vond beide deuren erg mooi en van zeer goede kwaliteit. De service was zeer goed, prettig en er werd goed meegedacht/geadviseerd. Alle afspraken worden nagekomen en er word goed gecommuniceerd. Minder was dat het vrij lang duurt maar ze hebben het enorm druk. Respect ook voor de installateurs die alles 4 verdiepingen naar boven hebben gesjouwd.

M. ten Tije

07-11-2022

Prettige en duidelijke benadering, zeer strak eindresultaat. Levering en plaatsing correct uitgevoerd. We zijn enorm blij met het eindresultaat!

L. Hartkamp

26-10-2022

Ik heb meerdere offertes opgevraagd voor een middenboomtrap. Metaal Art was de goedkoopste. Ook de beste service, komen de afspraken na, denken mee en hebben onze trap netjes en vakkundig geplaatst. Zoek niet verder ga naar Metaal Art. Geweldig goed bedrijf. Ben blij met mijn nieuwe trap. Foto’s kan ik jammergenoeg niet bijvoegen omdat de trap nog ingepakt is.

M. de Bruijne

19-10-2022

Ook na een jaar blijft Metaal Art een bedrijf van fantastische service. We hebben een klein probleem gehad wat meteen, vakkundig en naar volle tevredenheid wordt opgelost. Echt een bedrijf dat je als klant heel serieus neemt. Ga naar dit bedrijf! Ik kan alleen maar positief zijn over de diensten en producten van Metaal Art. Vanaf het eerste gesprek verlopen de contacten zeer prettig en positief. De mensen van Metaal Art denken met je mee en wijzen je op eventuele problemen tijdens de montage. Daarnaast dragen ze oplossingen aan om hetgeen jij als klant graag wilt toch mogelijk te maken. Wij hebben in de afgelopen maanden met minimaal 5 medewerkers van Metaal Art diverse contacten gehad en allemaal zijn ze even vriendelijk, correct, eerlijk en vakbekwaam. De uitspraak doen wat je zegt en zeg wat je doet is volledig van toepassing! Wij hebben diverse balustrades, een stalen trap en binnendeur door ze laten maken en zijn ontzettend tevreden over alles wat is geleverd. Strak vakwerk!

F. de Groot

06-10-2022

Wij hebben een drietal stalen buitenpuien en een stalen deur voor binnen op maat laten maken door Metaal Art. Vanaf het eerste moment is er goed contact geweest, ook met onze aannemer. Alle afspraken zijn perfect nagekomen, evenals de planning. Medewerkers zijn vriendelijk en werken netjes! Wij kunnen dit bedrijf van harte aanbevelen.

Google waardering: 5 van 5, gebaseerd op 58 recensies.

Contact opnemen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wij ontwerpen en maken exclusieve stalen buitendeuren in onze werkplaats in Amersfoort. Metaal Art kan met staal alle kanten op. Wil je weten wat we allemaal kunnen maken? Neem contact met ons op.

aanbouw met stalen deuren en glas
stalen buitendeur

De voordelen van een stalen buitendeur

Buitendeuren komen natuurlijk voor in allerlei verschillende soorten materialen. Toch is en blijft een buitendeur van staal populair en dat is niet vreemd. Een stalen buitendeur heeft namelijk de nodige voordelen en we zetten er graag vier voor je uiteen.

  • Ranke profielen Om te beginnen is het bij staal mogelijk om te kiezen voor ranke, slanke profielen. Dat komt doordat zelfs een heel dun lijntje staal al sterk genoeg is om het glas te dragen. In tegenstelling tot de dikkere profielen van aluminium of hout, zien de ranke profielen van staal er zeer strak en elegant uit.
  • Weinig onderhoud Daarnaast gaat een stalen buitendeur gepaard met zeer weinig onderhoud. Naast het af en toe afstoffen, is er dan ook niet echt onderhoud nodig. Raakt de poedercoating beschadigd? Dan moet je wel in actie komen zodat het staal niet gaat roesten. Gelukkig kan dit eenvoudig worden bijgewerkt. Over het algemeen zullen onze stalen deuren vele jaren blijven glanzen zonder haperingen.
  • Lichtinval Ook wat betreft lichtinval is een stalen buitendeur een voordelige keuze. Zo wordt er bij stalen deuren dankzij de ranke profielen meestal veel glas gebruikt. Veel glas resulteert niet alleen in extra veel lichtinval, maar vormt ook een subtiel portaal naar de buitenwereld, waardoor binnen en buiten op harmonieuze wijze worden verbonden.
  • Een super strak eindresultaat Tot slot ziet een stalen buitendeur er gewoon super strak en tot in de puntjes afgewerkt uit. Het is een belangrijk onderdeel van je woning waarmee je laat zien waar je voor staat. Zeker wanneer je een stalen deur op maat laat maken, sluit het naadloos aan bij je interieur.

Alle opties op een rij

Geïsoleerde stalen profielen

Koud buiten? Geen zorgen! Onze geïsoleerde stalen profielen houden de kou buiten. Dat komt doordat deze profielen koudebrug onderbroken zijn. Dat wil zeggen dat er in het profiel kunststof zit, waardoor de kou niet door het staal trekt. Dit verbetert je isolatie enorm.

Het ontwerp en de vlakverdeling

Wanneer je een buitendeur op maat laat maken, beginnen we met het ontwerp ervan. De vlakverdeling is hier een belangrijk onderdeel van. De vlakverdeling? Dat is het aantal en de verdeling van de vlakken van een stalen buitendeur. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor één, twee, drie of vier vlakken, maar ook tussen grote, kleine, rechthoekige of vierkante vlakken. Heb je nog een andere specifieke wens? Maak je maar geen zorgen, onze ervaren metaalbewerkers fixen het voor je. Aangezien we ons bij Metaal Art niet laten leiden door standaarden en beperkingen, weet je zeker dat je een unieke buitendeur ontvangt die perfect aansluit op je interieur.

Geïsoleerd glas

Ook op het gebied van glas zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo maken we bij onze stalen buitendeuren standaard gebruik van HR ++ glas. Wil je je woning echt goed isoleren? Kies dan voor Trippel glas. Dit driedubbele glas houdt de warmte extreem goed binnen en de kou buiten. Heb je verder nog specifieke wensen wat betreft glas? Dat kunnen we vast voor je regelen. Alle glassoorten die er op de markt beschikbaar zijn, kunnen namelijk ook in je stalen deur worden verwerkt. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor zonwerend of inbraakwerend glas. We zetten beide opties even voor je op een rij.

  • Zonwerend glas Zonwerend glas, ook wel bekend als warmtewerend glas, is speciaal ontworpen om de UV-straling van de zon buiten te houden. Zonde van het licht, toch? Bij zonwerend glas niet. Het houdt UV-straling namelijk tegen, zonder dat dit ten koste gaat van de lichtdoorlatendheid ervan. Het zonlicht kan je huid dan niet beschadigen en komt toch volop je woning binnen. Bovendien draagt zonwerend glas ook bij aan het tegenhouden van warmte. Zo houd je het in de zomer lekker koel in huis.
  • Inbraakwerend glas Ook kiezen onze klanten regelmatig voor inbraakwerend glas voor hun stalen buitendeur. Dit glas is als een sandwich met meerdere lagen en een folie in het midden. Hierdoor is het erg moeilijk om het met de hand te breken, wat je huis een stuk minder inbraakgevoelig maakt. Wil je het echt goed aanpakken? Ook kogelvrij glas is een optie bij stalen buitendeuren.

Sloten en grepen

Geen majestueuze stalen buitendeur is compleet zonder een betrouwbaar slot, het hart van je deur. Het bepaalt voor een groot deel hoe goed je huis is beveiligd tegen inbraak. Alle soorten sloten zijn mogelijk. Is bescherming tegen inbraak belangrijk voor je? Kies dan niet voor een eenvoudig slot, maar voor een driepuntsslot. Zo’n slot zet zich op drie plekken vast in het kozijn, waardoor het inbrekers veel meer tijd en moeite kost om het slot te kraken. Laat je een dubbele deur maken? Ook dan is een veilig slot mogelijk. Zo raden we voor dubbele deuren inbouw-espagnoletten aan. Wij begrijpen dat elke keuze telt, en daarom bieden we een breed scala aan deurklinkopties die perfect aansluiten op jouw stijlvoorkeuren.Onze deskundige adviseurs helpen je graag bij het vinden van de perfecte deurklinken die naadloos samengaan met je majestueuze stalen buitendeur en tegelijkertijd bijdragen aan de optimale veiligheid.

Poedercoating

Onze stalen profielen, waaruit we het kunstwerk smeden, zijn van de hoogste kwaliteit. Om te beginnen wordt het metaal gegalvaniseerd. Dat wil zeggen dat er een klein laagje zink op het metaal wordt aangebracht waarmee het wordt beschermd tegen roest. Vervolgens wordt het metaal gepoedercoat. In tegenstelling tot lakken of spuiten, vindt poedercoating plaats bij een temperatuur van 180 graden. Dit zorgt voor een mooi, duurzaam, keihard en slijtvast resultaat. Bovendien is poedercoating mogelijk in elke gewenste kleur en structuur. Kies je bijvoorbeeld voor zwart, grijs of het populaire brons? En wil je een matte of glanzende afwerking? We zijn benieuwd naar je wensen!