logo
Hoeveel kost een stalen trap?

Stalen trappen

Hoeveel kost een stalen trap?

Een stijlvolle stalen trap past in ieder pand. Als die ook in het budget past, tenminste... Denk jij erover om staal te gebruiken en heb je de vraag: hoeveel kost een stalen trap eigenlijk? Het antwoord vind je hier.

De prijs voor een stalen trap: een indicatie

Laten we maar gelijk eerlijk zijn: met een stalen trap kan je zoveel kanten op, dat het lastig is om één prijs te noemen. Een rechte trap met stalen treden kost je zo’n 9.600 euro (incl. btw), inclusief meten, 3D-ontwerp, maken en monteren. Ga je voor een zwevende trap met verschillende materialen, dan moet je denken aan een bedrag boven de 15.000 euro. Het hangt er vanaf wat je wilt. Dit zijn de dingen die de prijs van je stalen trap bepalen:

1: De draaiing in de trap

Een rechte stalen trap is het meest voordelig. Zit er een draaiing of een hoek in de trap, dan wordt de constructie complexer en dus prijziger.

2: Het materiaal voor de treden

Stalen treden zijn de goedkoopste optie voor een stalen trap. De montage van staal op staal is eenvoudig te realiseren. Wil je een ander materiaal voor de treden, bijvoorbeeld glas of (eiken)hout? Dan moet je rekening houden met de kosten van het materiaal zelf en de extra tijd die het kost om het staal ermee te verbinden.

3: De balustrade

Je beschermt jezelf voor een lelijke val met een balustrade bij het trapgat, of op de trap zelf. Het maken van een balustrade kost extra materiaal en tijd. Daardoor is dezelfde trap met een balustrade altijd duurder dan zonder. Dat neemt niet weg dat een balustrade in dezelfde stijl als je trap erg mooi kan zijn.

4: Zichtbare of onzichtbare dragende constructie

Voor een superstrak eindresultaat kan je ervoor kiezen om verbindingen en dragende constructies te verbergen. Hier geldt meestal wel: als je minder ziet, kost het meer. Onzichtbare constructies vergen meer creativiteit en ontwerptijd. We moeten de nieuwe ontwerpen uiteraard ook testen. Daarom is het prijskaartje voor dit soort minimalistische trappen hoger. hoeveel kost een stalen trap: deze factoren bepalen de kosten

Hout vs. Staal

Als je twijfelt tussen een houten en een stalen trap, kan de prijs de doorslag geven. Een houten trap is meestal goedkoper, dus een goede optie als je budget beperkt is. Daar staat tegenover dat stalen trappen langer meegaan en onderhoudsvrij zijn. Op de lange termijn is een stalen trap daarom een goede investering.

Hoeveel kost een stalen trap: zwevende trappen

Bij een zwevende trap lijken de treden in de lucht te hangen. Het ziet er prachtig uit, maar er hangt ook een prijskaartje aan. In de ontwerpfase besteden we veel tijd aan het doorrekenen van de draagkracht van de constructie. Die moet sterk genoeg zijn. Daarnaast is het monteren van de trap aan de muur tijdsintensief. Een zwevende trap kost daarom minimaal al gauw rond de 15.000 euro (incl. btw). hoeveel kost een zwevende stalen trap

Over trappenbouwer Metaal Art

Het maken van een betrouwbare trap kan je aan ons wel overlaten. We hebben ervaren metaalbewerkers in dienst die zorgen dat ieder onderdeel perfect aansluit. We maken alle trappen met de hand in Amersfoort. Inmeten, ontwerp, productie en montage doen we onder één dak. En het zijn stalen trappen op maat, dus jij beslist mee. Ook over de kleinste details.

Benieuwd naar de kosten voor jouw stalen trap?

Je weet nu welke factoren bepalen hoeveel een stalen trap kost. Dat is fijn, maar je wilt natuurlijk weten wat jouw stalen trap gaat kosten. Daar kom je eenvoudig achter bij Metaal Art; we maken graag een offerte voor je. Stuur ons jouw idee!

Wil je ons liever spreken voordat we aan het rekenen slaan? Maak dan een belafspraak via: 033 879 5526, of via info@metaal-art.nl.

Bekijk nog meer relevante vragen
Contact opnemen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wij ontwerpen en maken exclusieve stalen trappen volledig op maat in onze werkplaats in Amersfoort. Metaal Art kan met staal alle kanten op. Wil je weten wat we allemaal kunnen maken? Neem contact met ons op.

Stalen trap