logo
Metaal bewerkers van Metaal Art
Wij zijn Metaal Art

Metaalbewerking en interieur design in Amersfoort

Welkom in onze withete wereld vol vonken, vuur, lasers en vooral heel. veel. staal. Wij zijn Metaal Art, metaalbewerkers uit Amersfoort. In onze werkplaats ontwerpen en produceren we bijzondere stalen producten. Stalen trappen, deuren, kozijnen, balustrades en nog veel meer. Neem contact met ons op voor een unieke creatie van staal op maat.

stalen deur lassen
stalen frame monteren
laswerk bij Metaal Art
Medewerker Metaal Art aan het werk
Jordy en Arthur van Metaal Art

Trotse metaalbewerker uit Amersfoort

Alles uit metaal halen, daar draait het om bij Metaal Art. Ons hoofdkwartier vind je in het hartje van Nederland: Amersfoort. Daar vonkt en spettert het iedere week. We zijn met 12 enthousiaste metaalbewerkers. Echte makers, met 2 rechterhanden en scherpe ogen. Zij werken voor klanten in heel Nederland aan exclusieve interieurs. Metaal Art opende in 2013 de deuren. Of eigenlijk, de deur. Want metaalbewerker Arthur Brekelmans startte Metaal Art in zijn eigen schuur. Daar maakte hij metalen onderdelen voor machines, maar ook meubels voor familie en vrienden. Die hebben blijkbaar genoeg reclame gemaakt. Metaal Art groeide snel!

Er is sinds 2013 veel veranderd. Inmiddels hebben we alle ruimte in onze productiehal in Amersfoort. Daar maken we onze custom stalen constructies klaar voor montage. Misschien wel voor jouw huis of kantoorpand?

Medewerkers van Metaal Art aan het werk

Geen concessies op kwaliteit

Kwaliteit krijg je alleen met aandacht. We werken met 3D-modellen, lasersnijders en krachtige machines. Toch blijft het mensenwerk. Laat je ons iets maken? Dan weet je zeker dat iemand iedere verbinding kritisch heeft bekeken. Metaal Art gebruikt A-kwaliteit materialen, kiest slijtvaste onderdelen en maakt jouw stalen constructie tot één onwrikbaar geheel.

Waarom kiezen voor Metaal Art

Specialist in exclusieve metalen constructies

Bij Metaal Art zijn we niet afhankelijk van andere partijen. We ontwerpen en produceren al onze stalen producten zelf.

Eén aanspreek punt

Dat heeft voordelen voor jou als klant. Jij profiteert van heldere afspraken en strakke planningen. En je hebt maar één aanspreekpunt. Dat zijn wij. Ook de montage wordt gedaan door onze vakmensen, met alle aandacht en liefde die het verdient.

Strakke, elegante stalen designs

Bij Metaal Art houden we van strak. Strakke designs, onzichtbare naden en een haarfijne afwerking. We passen jouw stalen constructie precies in je interieur. Alsof hij er altijd al geweest is.

Stalen deuren en kozijnen
Stalen deuren

We hebben geen last van standaardmaten. We maken een deur die precies past in de sparing in jouw muur. Wij ontwerpen en plaatsen deuren in bestaande woningen en nieuwbouwwoningen.

Stalen trappen op maat
Stalen trappen

Als er iets betrouwbaar moet zijn, dan is het je trap wel. Daar zorgen we voor. In ons design houden we rekening met veiligheid, beloopbaarheid en uiterlijk.

Beloopbaar glas van staal
Beloopbaar glas

Beloopbaar glas leggen is maatwerk. Bij Metaal Art vinden we het belangrijk dat jij de vloer krijgt die je wilt, met alle details op de juiste plaats. We ontwerpen alles in 3D.

Stalen balustrades
Stalen balustrades

Een balustrade is er vooral voor de veiligheid. Maar wie zegt er dat veilig niet mooi mag zijn? We maken stijlvolle stalen balustrades op maat voor in je interieur, dakterras of balkon.

Buitendeuren van staal
Buitendeuren

Een stalen buitendeur op maat start met een ontwerp. We nemen je stap voor stap mee in alle keuzes, functioneel en esthetisch maar ook beveiliging.

Vloerluik van staal
Vloerluik

Wij vullen je trapgat met een strak vloerluik met beloopbaar glas. Zo kan je de ruimte van het trapgat gebruiken om je te bewegen. Je houdt ook permanent licht in de onderste ruimte.

Winkel- en Horeca inrichting
Winkel- en Horeca inrichting

Als eigenaar van een winkel of horeca zaak doe je hard je best om alles spik en span te houden. Wij maken precies wat je wilt. Dat doen we met staal, glas, hout en steen, zonder concessies.

Meubels van staal
Meubels van staal

Boekenkasten, barbecues, bijzettafels, stoelen, kaptafels, nachtkastjes, tv-meubels… zo kunnen we nog wel even doorgaan. Metaal Art maakt stalen meubels op maat.

Machtig maatwerk met metaal

Jij hebt het in je hoofd. Wij gaan het maken. Zo simpel is het. Staal op maat is onze specialiteit. Staal heeft alle eigenschappen die we willen. Het heeft kracht, karakter en kan in onze handen iedere vorm aannemen.

Met verschillende behandelingen (bijvoorbeeld poedercoating) past staal in iedere omgeving. Strak, zwart industrieel, roestvast blinkend of roestig landelijk. Je kunt alle kanten op.

Beperk je niet in je ideeën. Een vaag idee is ook prima. We denken met je mee, en komen sowieso met een tof ontwerp!

Bouwtekening van een stalen constructie
The Team

Meet the team

Dit zijn de helden van Metaal Art. Samen maken zij iedere dag weer de mooiste stalen constructies.

Arthur

Arthur

Mede-eigenaar

Jordy

Jordy

Mede-eigenaar

Roy

Roy

Allround Lasser & Monteur

Emile

Emile

Werkplaats Chef

Quinten

Quinten

Allround Lasser & Monteur

Tim

Tim

Projectleider

Wessel

Wessel

Werkvoorbereider

Matthijs

Matthijs

Leerling Lasser

Milan

Milan

Werkvoorbereider

Arjen

Arjen

Allround Lasser & Monteur

Annelies

Annelies

Sales Support

Ruben

Ruben

BBL Leerling Lasser

Daan

Daan

Allround Lasser & Monteur

Ryanne

Ryanne

Office manager

We are hiring

Werken bij Metaal Art

Vacature - Ervaren lasser

De productie wordt versterkt door een enthousiaste en ervaren lasser. Je bouwt mee aan de meest exclusieve stalen trappen of andere bijzondere items van staal. Iets voor jou? Bekijk de vacature!

Vacature - Ervaren lasser bij Metaal Art
Reviews

Onze tevreden klanten

Tientallen reviews op Google, alle vijf sterren!

B. luijten

18-05-2024

We hadden een uitdagend project voor onze kelder, een glazen luik wat geheel open gaat zodat er via een welteltrap toegang is tot de wijn kelder. Metaal - Art heeft het geheel naar tevredenheid gemaakt, echte vakmannen!

M. Vos

12-04-2024

2 deuren op maat laten maken door Metaal art, een draaideur en een schuifdeur. Beiden zijn zo strak en perfect geplaatst! Echt een kunstwerk en heel blij mee. Ook met de afhandeling van onze order van begin tot het eind. Ieder medewerker waar wij mee te maken hebben gehad waren vriendelijk, kundig. Wij kunnen Metaal-art van harte aanbevelen.

R. Peet

08-03-2024

We hadden na de aankoop van ons huis, al een beeld van mooie stalen woonkamerdeur en stalen schuifdeuren naar de keuken. Samen met Metaal-Art onze ideeën doorgenomen en door hun plezierige aanpak en professionele blik op het geheel is het resultaat, aangevuld met bijpassende trapleuning in de gang, zo verbluffend mooi geworden! Alles conform planning en opdracht. Erg fijn bedrijf!

L. Mulde

20-02-2024

Maatwerk in de overtreffende trap! We zijn superblij met onze trap. Metaal-Art denkt mee, doet gedegen voorbereiding en komt met een verrassend ontwerp. Enthousiast jong team, korte lijntjes, meedenkend en heel sympathiek!

R. Berlijn

15-01-2024

We zijn in contact gekomen met metaal-art toen we op zoeken waren naar een zwevende trap. Super duidelijke communicatie en bij de orderbevestiging direct een afspraak voor inmeten en zelfs voor het plaatsen. We waren zo tevreden over het resultaat en de manier van werken dat er nu twee zwevende trappen in het huis staan en de hele begane grond is voorzien van stalen deuren van metaal art

A. de Vries

21-12-2023

Prachtige op maat gemaakte balustrade als beveiliging van de verhoogde woonkamervloer in ons bijzondere woonhuis Waterpompgebouw. Alle afspraken worden nagekomen, vriendelijk en adequaat team. Top!

P. Van Gorkom

28-06-2023

Absoluut een aanrader. Metaal Art heeft ons een prachtige trap en stalen taatsdeuren geleverd. We wilden graag veel ontwerpvrijheid, hetgeen allemaal mogelijk is bij Metaal-Art. Het is een enthousiast team en reageert zeer adequaat op vragen en mails. Het team is duidelijk trots op wat ze maken. Metaal-Art heeft zich keurig aan de afgesproken levertijd gehouden. Eerlijke prijzen ook.

F. van Herwijnen

14-07-2023

Het team heeft veel ervaring en erg goede ideeën met deze op maat gemaakte hoekoplossing als prachtige resultaat. Zeer mooie afwerking en 'onzichtbare' bevestiging. De monteurs werken erg netjes en willen iets opleveren waar ze zelf ook trots op kunnen zijn. Echt een topbedrijf!

R. Bakker

31-05-2023

Toen we in november 2021 de sleutels kregen van ons nieuwbouwhuis waren we al in gesprek met Metaalart. Op dat moment voor de trapleuningen, een stalen trap op maat en een nieuwe balustrade. Werk dat ze PERFECT hebben afgeleverd en waar we super blij mee zijn. Ongeveer een jaar later wilden we toch een deur laten plaatsen en hebben we ze weer gevraagd, die wederom heel erg mooi is geworden en vakkundig geplaatst. Ze adviseren goed, rekenen een marktconforme prijs (niet goedkoop, niet duur voor wat ze doen) en komen hun afspraken na!

M. Millington

11-01-2023

Metaalart heeft geweldig werk verricht in mijn lastige Amsterdamse huisje. Twee trappen, een deur en een glasplaat. Alles mooi, op tijd en binnen budget met vriendelijke en uitstekende service.

M. Bakker

22-12-2022

Ik heb net een deur en een schuifdeur laten installeren. Ik vond beide deuren erg mooi en van zeer goede kwaliteit. De service was zeer goed, prettig en er werd goed meegedacht/geadviseerd. Alle afspraken worden nagekomen en er word goed gecommuniceerd. Minder was dat het vrij lang duurt maar ze hebben het enorm druk. Respect ook voor de installateurs die alles 4 verdiepingen naar boven hebben gesjouwd.

M. ten Tije

07-11-2022

Prettige en duidelijke benadering, zeer strak eindresultaat. Levering en plaatsing correct uitgevoerd. We zijn enorm blij met het eindresultaat!

L. Hartkamp

26-10-2022

Ik heb meerdere offertes opgevraagd voor een middenboomtrap. Metaal Art was de goedkoopste. Ook de beste service, komen de afspraken na, denken mee en hebben onze trap netjes en vakkundig geplaatst. Zoek niet verder ga naar Metaal Art. Geweldig goed bedrijf. Ben blij met mijn nieuwe trap. Foto’s kan ik jammergenoeg niet bijvoegen omdat de trap nog ingepakt is.

M. de Bruijne

19-10-2022

Ook na een jaar blijft Metaal Art een bedrijf van fantastische service. We hebben een klein probleem gehad wat meteen, vakkundig en naar volle tevredenheid wordt opgelost. Echt een bedrijf dat je als klant heel serieus neemt. Ga naar dit bedrijf! Ik kan alleen maar positief zijn over de diensten en producten van Metaal Art. Vanaf het eerste gesprek verlopen de contacten zeer prettig en positief. De mensen van Metaal Art denken met je mee en wijzen je op eventuele problemen tijdens de montage. Daarnaast dragen ze oplossingen aan om hetgeen jij als klant graag wilt toch mogelijk te maken. Wij hebben in de afgelopen maanden met minimaal 5 medewerkers van Metaal Art diverse contacten gehad en allemaal zijn ze even vriendelijk, correct, eerlijk en vakbekwaam. De uitspraak doen wat je zegt en zeg wat je doet is volledig van toepassing! Wij hebben diverse balustrades, een stalen trap en binnendeur door ze laten maken en zijn ontzettend tevreden over alles wat is geleverd. Strak vakwerk!

F. de Groot

06-10-2022

Wij hebben een drietal stalen buitenpuien en een stalen deur voor binnen op maat laten maken door Metaal Art. Vanaf het eerste moment is er goed contact geweest, ook met onze aannemer. Alle afspraken zijn perfect nagekomen, evenals de planning. Medewerkers zijn vriendelijk en werken netjes! Wij kunnen dit bedrijf van harte aanbevelen.

Google waardering: 5 van 5, gebaseerd op 58 recensies.

Offerte aanvragen

Vraag een offerte op maat aan

Wij ontwerpen en maken exclusieve metalen producten in onze werkplaats in Amersfoort. Metaal Art kan met staal alle kanten op. Wil je weten wat we allemaal kunnen maken? Neem contact met ons op.

lasergesneden plaatstaal