logo

Zwevende trap

Bij een zwevende trap lijken de treden in de lucht te hangen. Het ziet er spannend uit, maar echt: ze zitten stevig vast. Wij maken een onwrikbare stalen constructie in de muur of een trapboom, waar we de treden bevestigen. Zo krijg je een mooie minimalistische trap, die je trapgat grotendeels open laat.

Zwevende trap

Een trap met zwevende treden voor meer lucht

Een zwevende trap kenmerkt zich door de ‘zwevende’ treden. Die zitten aan één kant vast. Soms aan de muur, soms aan een enkele trapboom. Je kunt rechte en draaiende zwevende trappen maken. De basis voor dit soort trappen is eigenlijk altijd staal. Deze metaalsoort heeft genoeg draagkracht voor een stevig, duurzaam resultaat.

Bij de zwevende trap is een deel van de constructie weggewerkt. Daardoor neemt hij minder ruimte in dan een reguliere trap. Zo blijft de ruimte met de trap luchtig en houd je een gevoel van openheid. De ruimte lijkt daardoor groter. Zo’n trap met zwevende treden kan heel mooi zijn in een industrieel pand, of in een huis met een minimalistische inrichting.

Overweeg jij het plaatsen van een trap? Daar helpen we je graag bij. Metaal Art maakt zwevende stalen trappen op maat.

Is je huis geschikt voor een zwevende trap?

Voordat we je verder lekker maken met verhalen over toffe trappen, eerst dit: is je huis wel geschikt voor een zwevende trap? Het korte antwoord: een nieuwbouwwoning meestal wel. Bij oudere woningen hangt het helemaal af van de constructie. De zwevende treden moeten namelijk deels gedragen worden door de muur. En die moet sterk genoeg zijn.

Als je twijfelt over de draagkracht van je muren, kunnen wij je adviseren. Aan de hand van bouwtekeningen of onze eigen metingen, bepalen we of de muren geschikt zijn. Eventueel verstevigen we de constructie op de vloer.

Nog twee dingen om rekening mee te houden:

  • Voor sommige ontwerpen maken we een onzichtbare trapboom in de muur. De muur zal na het plaatsen van de trap opnieuw gestuct moeten worden (dit doet Metaal Art niet).
  • Een zwevende trap is meestal kostbaarder dan een niet-zwevende trap, omdat we dikker staal gebruiken om de draagkracht te vergroten.
2 stalen deuren bij trap
Wij zijn Metaal Art

Dit kan je verwachten van Metaal Art

Jij beslist

De vrijheid om jouw idee werkelijkheid te maken. Jij beslist. Ook bij de kleinste details

Ruime ervaring

Je project wordt gemaakt door ervaren, all-round metaalbewerkers

Eén aanspreekpunt

Eén aanspreekpunt voor het ontwerpen, inmeten, produceren en monteren

Heldere planning

Een heldere planningen en strakke afspraken

Stalen zwevende trap op maat: zo maken we die

Metaal Art is een groep enthousiaste metaalbewerkers uit Amersfoort. We lassen alles wat los en vast zit. Zo maken we stalen deuren, trappen en vloeren met beloopbaar glas. Deze producten maken we allemaal zelf, op maat. Jij mag meebeslissen over de kleinste details.

Ontwerp

Heb je zelf al een idee? Of wil je dat wij je helpen met het bedenken van een mooie trap? Dat kan allebei. In een gesprek met onze crew bepalen we hoe je trap eruit gaat zien. Voordat we je trap echt gaan maken, creëren we hem eerst digitaal in 3D. Terwijl je virtueel de zwevende trap oploopt, kan je precies zien hoe alles gaat worden. Is er iets niet naar je zin? Dan passen we dat aan.

Kleuren en soorten treden

Bij onze stalen trappen heb je veel te kiezen. Bij het ontwerpen bepalen we de kleur van het staal en het soort treden dat je wilt. Je kunt de stalen onderdelen van de trap in iedere RAL-kleur laten maken. Daarnaast hebben we nog enkele speciale kleuren en looks beschikbaar. Die laten we je graag zien in onze showroom. Naast de kleur bepaal je ook het materiaal voor de treden. Dat kan staal zijn in dezelfde kleur of een andere kleur. Je kunt ook kiezen voor treden van steen, hout of zelfs glas.

Productie

We maken jouw stalen trap op maat in Amersfoort. In onze werkplaats wordt flink gezweet, gelast, geslepen en geschuurd. Na een week of acht rollen we je trap met trots de deur uit. Ons team komt hem daarna zelf bij je plaatsen.

Zwevende trap: veiligheid

Qua draagkracht en loopcomfort is een zwevende trap die wij maken net zo veilig als een gewone trap. De treden zullen misschien een beetje meeveren, maar dat is geen probleem. Wij zorgen dat de stalen constructie sterk genoeg is. Toch voldoen de meeste zwevende trappen niet aan de technische bouwvoorschriften van de overheid. Dat komt hierdoor: Een zwevende trap heeft doorgaans geen leuning of balustrade. Dat is een eis die de overheid wel stelt aan trappen van hoger dan 1 meter. Jij mag daar in je eigen woning van afwijken. Als je goed ter been bent kom je de trap wel op. Heb je kinderen, of krakende ouders die ook de trap op moeten? Dan is een ander type trap misschien beter voor jouw huis.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wil je een stalen zwevende trap op maat laten maken?

Metaal-Art maakt stalen trappen op maat. Wil je een zwevende trap laten maken? Dan maken we graag een offerte voor je. Zo weet je snel wat jouw trap gaat kosten.

Zwevende trap