logo
Maatwerk zonder concessies

Stalen deuren op maat

Strak, sterk, onderhoudsarm en elegant. Dat vinden wij zo mooi aan stalen deuren. Wil jij een stalen deur op maat laten maken? Dat kan je wel aan Metaal Art overlaten. Wij vertrouwen op ons materiaal en op onze creativiteit. Als jij het kan bedenken, kunnen wij het maken! Lees hier meer over onze werkwijze of vraag direct een offerte aan.

Stalen deuren op maat
Stalen deur op maat

Stalen deur op maat laten maken

Op zoek naar een strakke, sterke, elegante en onderhoudsarme deur? Dan is een stalen deur dé uitkomst! Met onze brede ervaring in de metaalbewerking helpen we je bij het ontwerpen van de voor jou perfecte deur.

Onze werkwijze bestaat uit: inmeten, creëren en monteren. Waar concurrenten vaak grover te werk gaan, kiezen wij bewust voor een gedetailleerde afwerking. Hiermee voorzien we je van een puntgave stalen deur zonder lasnaden, kiertjes, boutjes of moertjes. Gewoon super strak! Al onze deuren worden door onze enthousiaste metaalbewerkers met de hand gemaakt. En dat in onze eigen werkplaats in Amersfoort.

De deuren zijn van 100% staal - dus geen aluminium of andere concessies. Want: ons laten leiden door standaarden is niet wie wij zijn. Metaal Art is continue in beweging en op zoek naar het mooiste resultaat voor klanten! Zo sluit een deur van Metaal Art naadloos aan op jouw wensen en woning!

2 stalen deuren bij trap
Wij zijn Metaal Art

Dit kan je verwachten van Metaal Art

Hoogste kwaliteit

Met de hand gemaakte stalen constructies van de hoogste kwaliteit

Producten op maat

Producten op maat, dus jij beslist mee. Ook over de kleinste details

Alles onder één dak

Alles onder één dak: inmeten, ontwerp, productie en montage

All-round metaalbewerkers

Je project wordt gemaakt door ervaren, all-round metaalbewerkers

Strakke planning

Heldere planningen, strakke afspraken

3D-ontwerp

Een 3D-ontwerp waarin je kunt inzoomen op de kleinste details

Het type profiel

De profielen van Metaal Art

De meeste mensen gaan voor een smal of rank profiel, zo heb je meer glas. En meer glas betekent meer lichtinval. De sterkte van staal maakt het gebruik van deze smalle of ranke profielen mogelijk, zonder dat de deur hierdoor zwakker wordt.

Slimline profielSlimline profiel

Slimline profiel

Smal T-profiel en koker glaslatSmal T-profiel en koker glaslat

Smal T-profiel en koker glaslat

Breed T-profiel en koker glaslatBreed T-profiel en koker glaslat

Breed T-profiel en koker glaslat

Smal T-profiel en L-glaslatSmal T-profiel en L-glaslat

Smal T-profiel en L-glaslat

Breed T-profiel en L-glaslatBreed T-profiel en L-glaslat

Breed T-profiel en L-glaslat

Slimline van Metaal Art

Het meest slanke profiel

Slimline is ons nieuwste én slankste profiel. Slechts 30 mm breed! Met zo’n slank profiel maak je ontzettend elegante en verfijnde interieurstukken. Daarnaast zijn beide kanten van een slimline deur identiek aan elkaar. Dat past goed binnen een luxe, moderne en/of industriële huisstijl.

Slimline is een uniek profiel, ontwikkeld door de knappe koppen van Metaal Art. Benieuwd hoe dit eruitziet? Bekijk onze projecten:

Slimline van Metaal Art
Alle voordelen

Voordelen van een stalen deur op maat

opsplitsing van een kantoor met stalen deuren
Soorten deuren

Verschillende soorten stalen deuren

Er is veel te beslissen voordat we je stalen deur kunnen maken. Maak je geen zorgen. We nemen je stap voor stap mee. Sommige keuzes zijn functioneel zoals deze: Welk type deur wil je?

Stalen deuren: scharnieren, pivoteren of schuiven

Open en dicht gaan. Dat moet een deur goed kunnen. Maar wat voor deur kies je? Dat hangt af van je ruimte en hoe vaak de deur gebruikt wordt. Hieronder vind je de metalen deuren die wij regelmatig voor klanten maken.

Scharnierdeur van staal
Stalen scharnierdeur

De meeste deuren in Nederland zijn scharnierdeuren. Dit type deur draait één kant op en zit met een scharnier vast aan een kozijn. Omdat de deur in een kozijn zit, kan je een stalen scharnierdeur goed geluidsdicht maken. Als de deur sluit houd je geen kieren of gaten over. Een scharnierdeur draait naar één kant open. Houd hier rekening mee bij het plaatsen van meubels of schilderijen. Beetje zonde als je je Van Gogh van de muur mept.

Stalen taatsdeur
Stalen taatsdeur

De stalen taatsdeur is een deur die om een verticale as draait. Het scharnierpunt van een taatsdeur is bevestigd in het plafond en de vloer. Je hebt geen kozijnen nodig. De deur gaat naar twee kanten open en dicht. Verder dan 90 graden gaat hij niet. Een klein nadeel: je houdt een kiertje rondom. Daardoor laat deze deur wat meer geluid door dan een traditionele scharnierdeur.

Schuifdeur van staal
Stalen schuifdeur

Als je geen ruimte hebt voor een openslaande deur is een schuifdeur ideaal. Voor een stalen schuifdeur heb je geen kozijnen nodig. Je ‘rolt’ hem opzij. Met een modern railsysteem schuift je deur soepel heen en weer. De deur is met één vinger te bedienen en sluit elegant met een softclose-systeem. Onze schuifdeuren hebben geen rails op de grond. Dat wil je ook niet, want daar blijft de robotstofzuiger in steken. Wij monteren de rails aan de muur of aan het plafond. Het ophangsysteem werken we netjes weg.

Stalen kozijnen: meer ruimte voor licht

Naast de stalen deuren maakt Metaal Art aansluitende panelen. Deze worden vaak toegepast in combinatie met een stalen deur. Met een roomdivider of panelen met glas houdt je lichtinval en lijkt de ruimte nóg groter! Laat je al een deur op maat maken? Dan kunnen we dezelfde stijl aanhouden.

Net als stalen deuren zijn ook stalen panelen bij Metaal Art volledig maatwerk. Ze worden met de hand gemaakt, tot op de millimeter nauwkeurig!

Niet op zoek naar een deur, maar naar een wand? Dat kan ook! We creëren een afscheiding tussen twee ruimtes met een stalen roomdivider. Anders dan een reguliere, ondoorzichtige wand, zorg je met een stalen room divider voor een visuele verbinding tussen twee ruimtes. Een stalen roomdivider is geschikt in woningen met een moderne, luxe, landelijke, klassieke of industriële stijl.

Stalen kozijnen en Roomdividers
Stel zelf je stalen deur samen

Samen gaan we jouw droomdeur maken!

Een op maat gemaakte stalen deur begint bij het ontwerp. Ben je benieuwd wat daar allemaal bij komt kijken? Lees dan hieronder de stappen in het ontwerpproces. Weet je al wat je wilt? Neem dan direct contact op met ons.

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Stap 4

Stap 5

Stap 6

Stap 7

Stap 1 - Wat voor type deur wil je?

Open en dicht gaan. Dat moet een deur goed kunnen. Maar wat voor deur kies je? Dat hangt af van je ruimte en hoe vaak de deur gebruikt wordt. Er zijn drie opties: de scharnierdeur, de taatsdeur of de schuifdeur.

Type stalen deur

Stap 2 - Vlakverdeling bepalen

De vlakverdeling speelt een grote rol in het uiterlijk van je deur. Meestal kiezen klanten voor één, twee, drie of vier vlakken. De formaten en vormen kunnen symmetrisch of verschillend zijn. Dat heb jij zelf in de hand!

Vlakverdeling van een stalen deur

Stap 3 - Welk type stalen profiel heeft jouw voorkeur?

Profielen bepalen voor een groot deel hoe ‘zwaar’ de deur oogt. Met een smal of rank profiel heb je meer ruimte voor glas en daardoor meer lichtinval. Met bredere profielen kan je van een deur echt een statement maken. Vaak baseren we de dikte van de profielen op de stijl van je woning of ruimte.

Slimline profiel Onze slimline profielen zijn slechts 30 mm breed! Hiermee maken we elegante en verfijnde deuren met staal en glas die er aan beide kanten hetzelfde uitzien. Deze profielen passen uitstekend bij een luxe, moderne en/of industriële huisstijl. Slimline is een unieke mogelijkheid bij Metaal Art.

Slimline profiel van Metaal Art

Stap 4 - Het soort glas

Wij hebben een selectie van de meest gebruikte glassoorten: Helder glas, Rookglas, Mat glas en Ribbelglas. Al het glas dat wij gebruiken is veiligheidsglas. Als dit glas breekt ontstaan er geen scherpe scherven. Wil jij graag een ander soort glas? Dat kan. We maken de kozijnen op maat. Dus we kunnen alle soorten glas in onze deuren passen.

Inspiratie nodig? Bekijk onze reeds opgeleverde projecten.

Ribbelglas in een stalen deur

Stap 5 - Een greep uit onze selectie handgrepen

Bij een perfecte stalen deur hoort een perfecte handgreep. Wij bieden de optie om je eigen handgreep te ontwerpen, maar je kunt ook gebruik maken van onze selectie aan handgrepen.

Op zoek naar inspiratie? Populaire handgrepen zijn een ronde of vierkante stalen buis over één vlak, een L-profiel of de verticale rand van de deur. Tijdens het adviesgesprek werken we de opties graag met je uit!

Stalen deur handgreep

Stap 6 - Kleur en structuur van de poedercoating

Onze deuren worden gepoedercoat. In tegenstelling tot 'lakken of spuiten', wordt de coating om het staal heen gebakken bij een temperatuur van 180 graden. Daarna is deze keihard en slijtvast! Poedercoaten kan in elke RAL-kleur. Daarnaast kan je kiezen voor een structuur. Bijvoorbeeld een matte of glanzende finish.

Naast de reguliere RAL-kleuren kan je ook kiezen voor één van onze specials. We hebben bijvoorbeeld poedercoatings in verschillende bronstinten.

Poedercoating van een stalen deur

Stap 7 - Vaste panelen en roomdividers?

Naast de stalen deuren biedt Metaal Art veel mogelijkheden op het gebied van panelen en roomdividers. Deze panelen zijn statisch en worden vaak toegepast in combinatie met een stalen deur.

Stalen panelen en roomdividers
Werkwijze van Metaal Art

Onze werkwijze

In zeven eenvoudige stappen leggen we uit hoe wij jouw stalen deur maken. Bekijk hieronder stapsgewijs iedere stap van onze werkwijze.

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Stap 4

Stap 5

Stap 6

Stap 7

Stap 1 - Plan een afspraak in

Stalen deur op maat laten maken door Metaal Art? Met staal kan je veel verschillende deuren maken zoals een scharnierdeur, taatsdeur of schuifdeur.

Afspraak maken voor een stalen deur op maat

Stap 2 - Offerte opstellen

Jouw wens is ons bevel. Dus we willen precies weten wat je wilt. Daar komen we achter in een gesprek bij ons op kantoor. Na het gesprek sturen we je een offerte. Dan weet je precies wat je deur gaat kosten.

Offerte opstellen voor een stalen deur op maat

Stap 3 - Afspraak inplannen

Zeg je 'ja' op de offerte? Dan maken we direct twee belangrijke afspraken: een afspraak voor het inmeten en een afspraak voor het monteren van de deur (en kozijnen). Eventueel schakelen we daarvoor direct met je aannemer. Onze roostermaker plant het ontwerpen en de productie in, zodat je stalen deur op tijd klaar is.

Afspraken inplannen voor een stalen deur op maat

Stap 4 - Op de millimeter inmeten

Voor het inmeten komt er een Metaal Artist langs, gewapend moderne meetapparatuur. Zorg dat je erbij bent! Dan neemt hij alle details nog eens met je door. Na het inmeten maken we een technische tekening. Die delen we met je, zodat je er akkoord voor kan geven.

Inmeten van een stalen deur op maat

Stap 5 - Alle keuzes en opties in een 3D ontwerp

Je ontvangt per mail het 3D-ontwerp, waar je zelf doorheen kan ‘wandelen’. Pas als je helemaal tevreden bent start de productie. Tussen het inmeten en monteren zit meestal een week of 4. In die tijd wordt je metalen deur ontworpen en gebouwd door onze metaalbewerkers.

Ontwerpen van een stalen deur op maat

Stap 6 - We starten met de productie

Onze enthousiaste metaalbewerkers gaan voor je aan de slag in onze werkplaats in Amersfoort. Lasersnijden, zagen, lassen en slijpen: de vonken spatten ervan af! Na een zorgvuldige controle is onze vertrouwde poedercoater aan zet. Hier krijgt jouw deur de finishing touch in de gekozen kleur en structuur.

Productie van een stalen deur op maat

Stap 7 - We komen langs en monteren!

Op de afgesproken montagedag(en), komen er minimaal 2 monteurs van Metaal Art bij je langs. Zij monteren je deur en werken alles netjes af. Zit alles op zijn plek? Dan lopen we alle details nog eens met je na. Als je helemaal tevreden bent, gaan wij er weer vandoor. Tijd om van je nieuwe interieur te genieten!

Montage van een stalen deur op maat

Vragen over een deur op maat laten maken?

Wil je een stalen deur laten maken? Bij Metaal Art hebben we geen last van standaardmaten. We maken een deur die precies past in de sparing in jouw muur. Wij ontwerpen en plaatsen deuren in bestaande woningen en nieuwbouwwoningen. We snappen dat je hierover vragen hebt, misschien staat je vraag er wel tussen.

Staat je vraag er niet tussen? Stel direct je vraag aan één van onze professionals.

Reviews

Onze tevreden klanten

Tientallen reviews op Google, alle vijf sterren!

B. luijten

18-05-2024

We hadden een uitdagend project voor onze kelder, een glazen luik wat geheel open gaat zodat er via een welteltrap toegang is tot de wijn kelder. Metaal - Art heeft het geheel naar tevredenheid gemaakt, echte vakmannen!

M. Vos

12-04-2024

2 deuren op maat laten maken door Metaal art, een draaideur en een schuifdeur. Beiden zijn zo strak en perfect geplaatst! Echt een kunstwerk en heel blij mee. Ook met de afhandeling van onze order van begin tot het eind. Ieder medewerker waar wij mee te maken hebben gehad waren vriendelijk, kundig. Wij kunnen Metaal-art van harte aanbevelen.

R. Peet

08-03-2024

We hadden na de aankoop van ons huis, al een beeld van mooie stalen woonkamerdeur en stalen schuifdeuren naar de keuken. Samen met Metaal-Art onze ideeën doorgenomen en door hun plezierige aanpak en professionele blik op het geheel is het resultaat, aangevuld met bijpassende trapleuning in de gang, zo verbluffend mooi geworden! Alles conform planning en opdracht. Erg fijn bedrijf!

L. Mulde

20-02-2024

Maatwerk in de overtreffende trap! We zijn superblij met onze trap. Metaal-Art denkt mee, doet gedegen voorbereiding en komt met een verrassend ontwerp. Enthousiast jong team, korte lijntjes, meedenkend en heel sympathiek!

R. Berlijn

15-01-2024

We zijn in contact gekomen met metaal-art toen we op zoeken waren naar een zwevende trap. Super duidelijke communicatie en bij de orderbevestiging direct een afspraak voor inmeten en zelfs voor het plaatsen. We waren zo tevreden over het resultaat en de manier van werken dat er nu twee zwevende trappen in het huis staan en de hele begane grond is voorzien van stalen deuren van metaal art

A. de Vries

21-12-2023

Prachtige op maat gemaakte balustrade als beveiliging van de verhoogde woonkamervloer in ons bijzondere woonhuis Waterpompgebouw. Alle afspraken worden nagekomen, vriendelijk en adequaat team. Top!

P. Van Gorkom

28-06-2023

Absoluut een aanrader. Metaal Art heeft ons een prachtige trap en stalen taatsdeuren geleverd. We wilden graag veel ontwerpvrijheid, hetgeen allemaal mogelijk is bij Metaal-Art. Het is een enthousiast team en reageert zeer adequaat op vragen en mails. Het team is duidelijk trots op wat ze maken. Metaal-Art heeft zich keurig aan de afgesproken levertijd gehouden. Eerlijke prijzen ook.

F. van Herwijnen

14-07-2023

Het team heeft veel ervaring en erg goede ideeën met deze op maat gemaakte hoekoplossing als prachtige resultaat. Zeer mooie afwerking en 'onzichtbare' bevestiging. De monteurs werken erg netjes en willen iets opleveren waar ze zelf ook trots op kunnen zijn. Echt een topbedrijf!

R. Bakker

31-05-2023

Toen we in november 2021 de sleutels kregen van ons nieuwbouwhuis waren we al in gesprek met Metaalart. Op dat moment voor de trapleuningen, een stalen trap op maat en een nieuwe balustrade. Werk dat ze PERFECT hebben afgeleverd en waar we super blij mee zijn. Ongeveer een jaar later wilden we toch een deur laten plaatsen en hebben we ze weer gevraagd, die wederom heel erg mooi is geworden en vakkundig geplaatst. Ze adviseren goed, rekenen een marktconforme prijs (niet goedkoop, niet duur voor wat ze doen) en komen hun afspraken na!

M. Millington

11-01-2023

Metaalart heeft geweldig werk verricht in mijn lastige Amsterdamse huisje. Twee trappen, een deur en een glasplaat. Alles mooi, op tijd en binnen budget met vriendelijke en uitstekende service.

M. Bakker

22-12-2022

Ik heb net een deur en een schuifdeur laten installeren. Ik vond beide deuren erg mooi en van zeer goede kwaliteit. De service was zeer goed, prettig en er werd goed meegedacht/geadviseerd. Alle afspraken worden nagekomen en er word goed gecommuniceerd. Minder was dat het vrij lang duurt maar ze hebben het enorm druk. Respect ook voor de installateurs die alles 4 verdiepingen naar boven hebben gesjouwd.

M. ten Tije

07-11-2022

Prettige en duidelijke benadering, zeer strak eindresultaat. Levering en plaatsing correct uitgevoerd. We zijn enorm blij met het eindresultaat!

L. Hartkamp

26-10-2022

Ik heb meerdere offertes opgevraagd voor een middenboomtrap. Metaal Art was de goedkoopste. Ook de beste service, komen de afspraken na, denken mee en hebben onze trap netjes en vakkundig geplaatst. Zoek niet verder ga naar Metaal Art. Geweldig goed bedrijf. Ben blij met mijn nieuwe trap. Foto’s kan ik jammergenoeg niet bijvoegen omdat de trap nog ingepakt is.

M. de Bruijne

19-10-2022

Ook na een jaar blijft Metaal Art een bedrijf van fantastische service. We hebben een klein probleem gehad wat meteen, vakkundig en naar volle tevredenheid wordt opgelost. Echt een bedrijf dat je als klant heel serieus neemt. Ga naar dit bedrijf! Ik kan alleen maar positief zijn over de diensten en producten van Metaal Art. Vanaf het eerste gesprek verlopen de contacten zeer prettig en positief. De mensen van Metaal Art denken met je mee en wijzen je op eventuele problemen tijdens de montage. Daarnaast dragen ze oplossingen aan om hetgeen jij als klant graag wilt toch mogelijk te maken. Wij hebben in de afgelopen maanden met minimaal 5 medewerkers van Metaal Art diverse contacten gehad en allemaal zijn ze even vriendelijk, correct, eerlijk en vakbekwaam. De uitspraak doen wat je zegt en zeg wat je doet is volledig van toepassing! Wij hebben diverse balustrades, een stalen trap en binnendeur door ze laten maken en zijn ontzettend tevreden over alles wat is geleverd. Strak vakwerk!

F. de Groot

06-10-2022

Wij hebben een drietal stalen buitenpuien en een stalen deur voor binnen op maat laten maken door Metaal Art. Vanaf het eerste moment is er goed contact geweest, ook met onze aannemer. Alle afspraken zijn perfect nagekomen, evenals de planning. Medewerkers zijn vriendelijk en werken netjes! Wij kunnen dit bedrijf van harte aanbevelen.

Google waardering: 5 van 5, gebaseerd op 58 recensies.

Contact opnemen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wij ontwerpen en maken exclusieve stalen deuren volledig op maat in onze werkplaats in Amersfoort. Metaal Art kan met staal alle kanten op. Wil je weten wat we allemaal kunnen maken? Neem contact met ons op.

Bronzen stalen deur
Waarom kiezen voor een stalen deur

Stalen deur op maat

Ambachtelijk vakmanschap

Al onze producten komen met een flinke portie vakmanschap. Alles wordt met de hand gemaakt in onze eigen werkplaats. Gelegen in het prachtige Amersfoort. Wij laten ons niet leiden door industriële standaarden, want bij ons draait het allemaal om de details. Onze Metaal Artists lassen, schuren en poetsen net zo lang tot het product perfect is. Pas als alles fonkelt, glinstert en blinkt, zijn wij tevreden.

Maatwerk, maatwerk en nog eens maatwerk: de mogelijkheden zijn eindeloos, althans bij ons. Zo kun je stalen deuren in allerlei soorten stijlen laten maken, bijvoorbeelden: modern, landelijk of industriël. Wij gaan het fixen! Samen met ons bepaal jij het ontwerp, het profiel, het glas, de greep en de kleur van de poedercoating. Meer weten? Lees hieronder álles over de mogelijkheden!

Het ontwerp van een stalen deur

Bij Metaal Art kan je zelf bepalen hoe je deur eruit komt te zien, de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kun je stalen deuren in allerlei soorten stijlen laten maken, bijvoorbeeld: modern, landelijk of industrieel. Wij gaan het fixen! Samen met ons bepaal jij het ontwerp, het profiel, het glas, de greep en de kleur van de poedercoating.

Het type profiel

Vervolgens kies je welk type stalen profiel jouw voorkeur heeft. Niet geheel onbelangrijk bij het ontwerp! De meeste mensen gaan voor een smal of rank profiel, zo heb je meer glas. En meer glas betekent meer lichtinval. De sterkte van staal maakt het gebruik van deze smalle of ranke profielen mogelijk, zonder dat de deur hierdoor zwakker wordt.

De soorten glas

Glas en staal, een dynamisch duo. Dat komt met name door de sterkte van staal. Doordat staal ontzettend sterk is, kan je met weinig staal veel glas dragen. Met als bijkomend voordeel, veel lichtinval. En zoals je inmiddels van ons gewend bent, zijn die keuzemogelijkheden eindeloos. Je kunt kiezen uit álle soorten glas die op de markt beschikbaar zijn. Geen expert op het gebied van glas? Geen zorgen, we got your back! Wij hebben een selectie van de meest gebruikte glassoorten. Daarmee vinden we altijd een variant die bij jou past.

 • Altijd veiligheidsglas Bij Metaal Art altijd gebruiken we altijd veiligheidsglas. Mocht er toch een ongeluk gebeuren, dan verkleint het letselwerende breukgedrag het risico op ernstig letsel. Veiligheidsglas komt voor in verschillende toepassingen, waaronder: helder, rook, mat en ribbel.
 • Helder glas In de meeste gevallen wordt er kiezen voor helder glas in stalen deuren. Helder glas is om twee redenen populair. Ten eerste zorgt het voor optimale lichtinval in je woonruimtes. Prettiger wonen! Daarnaast laat helder glas je woonruimte groter lijken. Alhoewel de deur ruimtes scheidt, lijkt het door het heldere glas toch één geheel. Mooie bijkomstigheid als je het ons vraagt!
 • Rookglas In tegenstelling tot helder glas is rookglas bewust een stukje ondoorzichtiger. Het voordeel: je woning krijgt een warmere uitstraling. Toch is rookglas niet volledig ondoorzichtig waardoor je de andere kant van de deur niet helemaal afsluit. Je geniet met rookglas dus alsnog van optische voordelen. Rookglas is verkrijgbaar in meerdere kleuren, waaronder een grijze en een bronzen variant.
 • Mat glas Mat glas is vergelijkbaar met rookglas. Maar tintje witter, welke amper doorzichtig is. Hierdoor geniet je alsnog van een gave stalen deur met glas, zonder je privacy op te geven. Dit glassoort wordt daarom veel gebruikt voor slaapkamers, toiletten en badkamers.
 • Ribbelglas Ribbelglas, dé opkomende trend! Dit glassoort wordt steeds vaker verwerkt in stalen deuren. Zoals de naam al zegt, heeft dit glas een ribbelvormige structuur. Hierdoor kijkt je niet echt door het glas heen. Ribbelglas komt vaak voor bij een bohemian interieur. Hierbij draait het interieur vooral om structuren en patronen. Een stalen deur met ribbelglas is een geweldige aanwinst. Is jouw interieur klaar voor een extraatje?

De handgrepen

Een perfecte, tot in detail afgewerkte, stalen deur. Die is natúúrlijk niets zonder custom made handgreep. Wij bieden de optie om je eigen handgreep volledig zelf te ontwerpen! Maar je kan ook gebruik maken van onze selectie aan handgrepen. Op zoek naar inspiratie? Populaire handgrepen zijn een ronde of vierkante stalen buis over één vlak, een L-profiel of de verticale rand van de deur. Tijdens het adviesgesprek werken we de opties graag met je uit!

Kleur van de poedercoating

Onze deuren worden gepoedercoat. In tegenstelling tot 'lakken of spuiten', wordt de coating er omheen gebakken bij een temperatuur van 180 graden. Daarna is-ie keihard en slijtvast! Poedercoaten kan in elke ralkleur en structuren. Denk aan een matte of glanzende finish. Laat ons weten wat je wilt. Maken wij een design wat naadloos bij jouw wensen past!

Voordelen van een stalen deur op maat Deuren.

Beschikbaar in veel verschillende soorten materialen. Er wordt veel gekozen voor een stalen deur. Dat is niet geheel zonder reden. Kiezen voor stalen deuren gaat namelijk gepaard met vele voordelen. We zetten er drie voor je op een rij.

 • Weinig onderhoud en een “stalen” levensduur Stalen deuren zijn zo goed als onderhoudsvrij. Geen zorgen meer over jaarlijks schilderwerk. Een paar keer per jaar met de stoffer eroverheen, en je bent good to go. Je stalen deur gaat jarenlang mee zonder enig probleem.
 • Meer lichtinval Bij stalen deuren wordt, ten opzichte van andere materialen, veel glas gebruikt. Je woning lijkt groter en je hebt meer daglicht. Geen afzonderlijke kamers. Wat resulteert in eenheid en ruimtelijkheid!
 • Tocht en warmte Ook geen fan van tocht? Ook op het gebied van tocht en warmte is de aanschaf van een deur de juiste keuze. Het zorgt voor een sterke vermindering van tocht en verbetering van de isolatie. Prettig voor het klimaat in huis, maar bespaart ook veel energie. Beide situaties brengen logischerwijs een vermindering van de energiekosten. Dat is dan weer prettig voor de portemonnee en tegelijkertijd een stuk milieuvriendelijker.
 • De indrukwekkende allure Bij een echte stalen deur gaat het niet alleen om de voordelen. Het is ook simpelweg een prachtig element dat allure aan je woning toevoegt. Met zijn indrukwekkende gewicht én imposante aanwezigheid, zorgt deze deur voor een binnenkomst die niemand onberoerd laat.
 • Geluiddemping Een stalen deur is niet alleen mooi, sterk en duurzaam. Het is ook geschikt om geluid te dempen in je woning. Is dat jouw doel? Maak dan wel de juiste keuzes op het gebied van deur en glas. Onze vakmannen wijzen je op de scharnierdeur. In tegenstelling tot taatsdeuren en schuifdeuren, heeft de scharnierdeur geen kiertje rondom. Dit zorgt voor een betere geluidsdemping. Dus toe aan meer stilte? Kies voor geluiddempend glas!
 • Geluiddempend glas Geluiddempend glas is een ideale manier om geluiden buiten de deur te houden. Zonder lichtinval te verliezen. De PBV-folie in geluiddempend glas maakt dit mogelijk. Deze transparante folie wordt tussen de twee lagen glas verwerkt. Aangezien PBV-folie geluid goed absorbeert, worden geluidsgolven flink gedempt. Op die manier kun je nog steeds genieten van de voordelen van glas zonder daarbij de prijs van geluidsoverlast te betalen.