logo

Stalen spiltrap

Een stalen spiltrap neemt weining plek in, maar is toch comfortabel om op te lopen. Zoek jij een trap voor in een kleine ruimte? Dan maken wij graag de spiltrap die bij je past.

Stalen spiltrap

Spiltrap, wat is het?

Een spiltrap is een trap met een centrale spil. Die spil is meestal een stalen balk of een buis en deze vormt de dragende constructie voor de trap. Alle treden zijn in het midden van de trap aan de spil vastgemaakt en draaien als het ware om de spil heen omhoog.

Stalen spiltrap: ruimte-efficiënt

Een spiltrap gaat recht omhoog. Je hebt maar weinig oppervlakte nodig om de trap te plaatsen en ook het trapgat blijft relatief klein. De spiltrap wordt vaak gebruikt in kleinere ruimtes of in gebouwen waar de ruimte beperkt is. Een stalen spiltrap hoeft niet steil te zijn. De treden kunnen zo om de spil geplaatst worden, dat je zonder al te veel moeite naar boven loopt.

Stalen spiltrap op maat bij Metaal Art

Bij Metaal Art maken we stalen spiltrappen op maat. Dat doen we op basis van voorbeelden, foto’s of je eigen schetsen. Heb je geen duidelijk beeld, maar wel bepaalde eisen en wensen? Dan maken wij een ontwerp voor je. We bekijken samen alle details en starten pas met de productie als jij 100% tevreden bent met het ontwerp.

Hier zijn een paar voorbeelden van de keuzes die je mag maken:

  • Wil je alleen staal of een combinatie van materialen?
  • Hoe wil je het staal laten afwerken?
  • Welke kleur mag het staal hebben?

Lees meer over de ontwerpfase en onze werkwijze op deze pagina: Stalen trappen van Metaal Art.

2 stalen deuren bij trap
Wij zijn Metaal Art

Dit kan je verwachten van Metaal Art

Jij beslist

De vrijheid om jouw idee werkelijkheid te maken. Jij beslist. Ook bij de kleinste details

Ruime ervaring

Je trap wordt gemaakt door ervaren, breed opgeleide metaalbewerkers

Eén aanspreekpunt

Eén aanspreekpunt voor het ontwerpen, inmeten, produceren en monteren

Heldere planning

Een heldere planningen en strakke afspraken

Verschil stalen spiltrap en wenteltrap

De spiltrap wordt soms verward met de wenteltrap. Dat is niet gek. De treden van deze trappen gaan in een draaiende beweging omhoog. Toch is er een groot verschil tussen de twee soorten trappen: de spiltrap heeft een dragende centrale constructie en de wenteltrap niet. Je zult zien dat de treden van een wenteltrap niet vastzitten in het midden. Ze rusten op een constructie eronder. Bij de spiltrap worden alle treden gedragen door de centrale spil.

Vanwege de constructie kan je met een wenteltrap meer variëren in vorm. Je hebt wel materiaal nodig aan de buitenkant van de trap om genoeg draagkracht te creëren. De spiltrap is ruimte-efficiënter en geeft ook de mogelijkheid om de trap aan de buitenkant open te houden, zodat het lijkt alsof je treden zweven. Daar staat tegenover dat het midden van de spiltrap altijd gevuld is met een stevige stalen constructie.

Stalen spiltrap: materialen

Bij het ontwerpen van een stalen spiltrap heb je veel mogelijkheden. We kunnen materialen met staal combineren, zoals hout, steen of glas. Er zijn ook veel variaties in het soort staal en de kleur staal die je kiest. Verschillende van die staalsoorten zijn geschikt voor poedercoatings. Met deze coatings kunnen we iedere kleur maken die we willen. Jij bepaalt de kleur die past bij de uitstraling van het pand.

stalen spiltrap op maat

Wil je een stalen spiltrap op maat laten maken?

Metaal Art maakt stalen trappen op maat. Wil je een stalen spiltrap laten maken? Dan maken we graag een offerte voor je bij Metaal Art. Zo weet je snel wat jouw trap gaat kosten.

Trap met stalen balustrade