logo

Stalen trap met houten treden

Ben jij op zoek naar een stalen trap met houten treden? Dan maken we die graag voor je. Metaal Art ontwerpt, produceert en plaatst stalen trappen op maat. Hier lees je welke houtsoorten we gebruiken en hoe we te werk gaan.

Stalen trap met houten treden

Hout en staal: a match made in heaven

Als metaalbewerkers zijn wij heel erg fan van staal, maar eerlijk is eerlijk: als je staal combineert met andere materialen kan je ook prachtige dingen maken. De combinatie van staal en hout geeft een mooi contrast. Staal aan de ene kant: strak, met harde lijnen. Hout aan de andere kant, met natuurlijke patronen en warme kleuren. Zo kan een stalen trap met houten treden tegelijkertijd strak én hartelijk zijn. Ben je daar naar op zoek? Dan helpen we je graag om jouw droomtrap te maken. Bij Metaal Art maken we trappen op maat, met treden in verschillende materialen.

Lees hieronder meer over de verschillende houtsoorten en prijzen.

Welke soorten hout zijn geschikt voor traptreden?

Trappen zijn slijtgevoelig. Daarom kiezen we voor de treden meestal een vorm van hardhout. Eikenhout, essenhout en notenhout zijn geschikt. Deze houtsoorten gaan lang mee en raken niet snel beschadigd. Ook geperst bamboe kan gebruikt worden om treden te maken. Het is technisch gezien een grassoort, maar heeft veel van dezelfde eigenschappen als echt hout.

Eikenhouten trap

Eikenhout is er in verschillende kleuren: lichtbruin, een tikje grijs of zelfs lichtroze. Dit hangt af van het soort boom. Eén ding hebben alle eikensoorten gemeen: je kunt er oersterke, zware treden van maken. Gezaagd eikenhout kenmerkt zich door de rechte nerven in het hout, zogenaamde spiegels. Die zorgen voor extra schaduw als er licht op de treden valt.

Notenhouten trap

Notenhout heeft een warme, donkere kleur met een duidelijke tekening. Het hout heeft vaak knoesten of donkere groeven. Daarmee brengt het een boel leven in je trap. In een stalen trap met notenhouten treden krijg je een mooi contrast, tussen de natuurlijke houtstructuur en het strakke staal.

Essenhouten trap

Essenhout heeft een lichte kleur, van wit tot geel. Het wordt veel gebruikt om handvatten te maken. Bijvoorbeeld voor hamers en (ironisch) bijlen. Een trap met essenhouten treden geeft een frisse uitstraling. De kleur van het hout weerkaatst veel licht en het hout is sterk en buigzaam. Daarom wordt het ook veel gebruikt bij het maken van turntoestellen.

Stalen trap met houten treden: prijzen

De exacte prijs voor jouw trap hangt af van het ontwerp en het soort hout dat je kiest. Hier zijn de belangrijkste factoren die de prijs van een stalen trap met houten treden bepalen:

1: Het aantal treden

Hout is relatief duur. Soms zelfs duurder dan staal. De hoeveelheid hout die je nodig hebt voor de treden bepaalt dus voor een groot deel de prijs van je trap.

2: De dikte van de treden

Hier geldt ook: dikker hout is duurder. Dikkere treden geven soms een mooie stoere uitstraling, maar ze kosten ook wat meer.

3: Het soort hout

Verschillende houtsoorten hebben verschillende prijzen. Amerikaans eikenhout en Europees eikenhout hebben een vergelijkbare prijs. Net als essenhout. Notenhout is beduidend duurder. Andere soorten (tropisch) hardhout zijn lastig te krijgen en dat drijft de prijs verder op.

4: De complexiteit van de trap

Een rechte trap is de meest betaalbare trap. Heb je een trap met een draaiing of wil je bijvoorbeeld een zwevende trap? Dan zullen wij meer tijd moeten steken in het ontwerp en de productie. Daarom geldt: hoe complexer de trap, hoe hoger de kosten.

2 stalen deuren bij trap
Wij zijn Metaal Art

Dit kan je verwachten van Metaal Art

Jij beslist

De vrijheid om jouw idee werkelijkheid te maken. Jij beslist. Ook bij de kleinste details

Ruime ervaring

Je project wordt gemaakt door ervaren, all-round metaalbewerkers

Eén aanspreekpunt

Eén aanspreekpunt voor het ontwerpen, inmeten, produceren en monteren

Heldere planning

Een heldere planningen en strakke afspraken

Zo maken wij jouw stalen trap

Metaal Art is een groep enthousiaste metaalbewerkers uit Amersfoort. We lassen alles wat los en vast zit. Zo produceren we stalen deuren, trappen en vloeren met beloopbaar glas. Deze producten maken we allemaal zelf, op maat. Jij mag meebeslissen over de kleinste details.

Ontwerp

Heb je zelf al een idee? Of wil je dat wij je helpen met het maken van een mooie trap? Dat kan allebei. In een gesprek met onze crew bepalen we hoe je trap eruit gaat zien. Voordat we je trap echt gaan maken, creëren we hem eerst digitaal in 3D. Terwijl je virtueel de stalen trap met houten treden oploopt, kan je precies zien hoe alles gaat worden. Is er iets niet naar je zin? Dan passen we dat aan.

Kleuren van het metaal

Bij onze stalen trappen heb je veel te kiezen. Bij het ontwerpen bepalen we de kleur van het staal en het soort treden dat je wilt. Je kunt de stalen onderdelen van de trap in iedere RAL-kleur laten maken. Daarnaast hebben we nog enkele speciale kleuren en looks beschikbaar. Die laten we je graag zien in onze showroom.

Afwerking van de treden

Houten treden kan je op verschillende manieren afwerken. De standaardmethode is een stevige laag traplak. Die beschermt je trap tegen deuken en krassen en is onderhoudsvrij. Je kunt ook kiezen voor geolied hout. Het hout blijft er daarmee natuurlijker uitzien, maar moet wel om de zoveel tijd opnieuw behandeld worden.

Productie

We maken jouw stalen trap en de houten treden op maat in Amersfoort. In onze werkplaats wordt flink gezweet, gelast, geslepen en geschuurd. Na een week of acht rollen we je trap met trots de deur uit. Ons team komt hem daarna zelf bij je plaatsen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wil je een stalen trap met houten treden op maat laten maken?

Metaal-Art maakt stalen trappen op maat. Daarbij houden we rekening met de veiligheidseisen in het bouwbesluit. Wil je weten wat jouw stalen trap gaat kosten? Daar kom je eenvoudig achter bij Metaal Art: we maken graag een offerte voor je.

Bronzen stalen deur