logo

Stalen wenteltrap

Omhoog, in een draaiende beweging. Een stalen wenteltrap verbindt verdiepingen in een sierlijke spiraal. Wil je ook een superstrakke wenteltrap? Laat het ons weten, dan maken we samen een ontwerp!

Stalen wenteltrap

Wenteltrap, wat is het?

Een stalen wenteltrap is een stalen trap die om een centraal punt naar boven draait. Het midden van de trap is geen onderdeel van de constructie en bestaat meestal uit… niets. Daardoor blijft er veel licht en lucht over. De wenteltrap is erg geschikt om een open gevoel te houden in een ruimte.

Stalen wenteltrap: recht omhoog voor een indrukwekkend uitzicht

De wenteltrap is een flamboyante constructie, die goed past in imposante ruimtes, met een zeer hoog plafond. Een mooie stalen wenteltrap zorgt van boven en van beneden voor een indrukwekkend uitzicht. Daarom wordt deze trap meestal niet weggestopt in een trappenhuis, maar pontificaal in de ruimte geplaatst. Met een wenteltrap kan je een relatief luie trap maken binnen een beperkt oppervlak. Het trapgat kan veel minder groot zijn dan bij een rechte trap. Dat maakt de wenteltrap geschikt om meerdere verdiepingen met elkaar te verbinden, zonder al te veel beweegruimte te verliezen.

Stalen Wenteltrap op maat bij Metaal Art

Bij Metaal Art maken we stalen wenteltrappen op maat. Dat doen we op basis van voorbeelden, foto’s of je eigen schetsen. Heb je geen duidelijk beeld, maar wel bepaalde eisen en wensen? Dan maken wij een ontwerp voor je. We bekijken samen alle details en starten pas met de productie als jij 100% tevreden bent met het design.

Hier zijn een paar voorbeelden van de keuzes die je mag maken:

  • Wil je alleen staal of een combinatie van materialen?
  • Hoe wil je het staal laten afwerken?
  • Welke kleur mag het staal hebben?

Lees meer over de ontwerpfase en onze werkwijze op deze pagina: stalen trappen van Metaal Art.

2 stalen deuren bij trap
Wij zijn Metaal Art

Dit kan je verwachten van Metaal Art

Jij beslist

De vrijheid om jouw idee werkelijkheid te maken. Jij beslist. Ook bij de kleinste details

Ruime ervaring

Je trap wordt gemaakt door ervaren, breed opgeleide metaalbewerkers

Eén aanspreekpunt

Eén aanspreekpunt voor het ontwerpen, inmeten, produceren en monteren

Heldere planning

Een heldere planningen en strakke afspraken

Recente projecten

Bekijk hier de projecten met een stalen wenteltrap en andere trappen die wij onlangs hebben opgeleverd.

Verschil stalen wenteltrap en spiltrap

De wenteltrap wordt soms verward met de spiltrap. Dat is niet vreemd. De treden van beide trappen gaan in een draaiende beweging omhoog. Het grootste verschil is dit: De stalen spiltrap heeft een dragende centrale constructie en de wenteltrap niet. Je zult zien dat de treden van een spiltrap vastzitten aan een spil (paal of balk) in het midden van de constructie. De treden van een stalen wenteltrap zitten niet vast in het midden, maar rusten op het bouwwerk eronder. Vanwege de constructie kan je met een wenteltrap meer variëren in vorm dan met een spiltrap. Wenteltrappen worden niet beperkt doordat iedere trede een bevestigingspunt aan de spil moet hebben. Door de vrijheid in de vorm kan je van een wenteltrap een indrukwekkend bouwwerk maken, terwijl de spiltrap meestal wordt ingezet als een functionele, ruimte-efficiënte trap.

Stalen wenteltrap: materialen

Bij het ontwerpen van een stalen wenteltrap heb je veel mogelijkheden. We kunnen materialen met staal combineren, zoals hout, steen of glas. Er zijn ook veel variaties in het soort staal en de kleur staal die je kiest. Verschillende van die staalsoorten zijn geschikt voor poedercoatings. Met deze coatings kunnen we iedere kleur maken die we willen. Jij bepaalt de kleur die past bij de uitstraling van het pand.

Wil je een stalen wenteltrap op maat laten maken?

Metaal Art maakt stalen wenteltrappen op maat. Wil je weten wat jouw trap gaat kosten? Dan maken we graag een offerte voor je. Wil je ons liever spreken voordat we aan het rekenen slaan? Maak dan een belafspraak via: 033 879 5526, of via info@metaal-art.nl.

stalen wenteltrap op maat

Wil je een stalen wenteltrap op maat laten maken?

Metaal Art maakt stalen wenteltrappen op maat. Wil je weten wat jouw trap gaat kosten? Dan maken we graag een offerte voor je.

Trap met stalen balustrade