logo
Medewerkers van Metaal Art
Ons DNA

De 6 kernwaarden van Metaal Art

Het zit in ons DNA

Metaal-Art combineert vakmanschap en creativiteit om unieke, uitdagende ontwerpen tot leven te brengen. Zonder afbreuk te doen aan stijl of stevigheid. We zijn trots op onze belofte om te leveren zoals afgesproken en onze flexibiliteit om te improviseren indien nodig. Ontdek de kernwaarden van Metaal-Art!

Een uitdagend project? We got you! Van niets iets maken, daar zijn we rete-trots op.
Echte makers

Van niets maken wij iets en daar zijn we rete-trots op. Alle mensen bij Metaal-Art zijn het liefst met hun handen bezig, ook in hun vrije tijd. Aan brommers sleutelen, boomhutten bouwen, een smart home inrichten, met gouden handen ontstaan er prachtige dingen. Daar kan de oprichter Arthur over meepraten. Hij bouwde dit bedrijf eigenhandig op vanuit een schuurtje, door vooral heel veel mooie dingen te maken.

Als we iets doen, dan doen we het goed. We weten wat er nodig is voor een strak eindresultaat.
Geen concessies

Dat geldt voor alles wat we doen. Van ons advies tot de fabricage en montage: wij streven naar het beste. We weten wat er nodig is voor een strak eindresultaat en helpen je graag om dat te bereiken. Dus we leveren nooit zomaar. We bereiden ons goed voor en denken verder dan onze neus lang is.

Ons enthousiasme is aanstrekelijk. We steken onze klanten aan. En elkaar!
Met plezier en enthousiasme

Ons enthousiasme is aanstekelijk. We steken onze klanten aan. En elkaar! Uit dat gedeelde enthousiasme ontstaan weer nieuwe mooie dingen! Bij onze vrijdagmiddagborrel komen we soms niet eens aan een biertje toe. Er wordt een schetsboekje bijgepakt. De zaag wordt aangeslingerd. Een paar uur later staat er een gloednieuwe tafel met een constructie in de vorm van het Metaal-Art logo.

Als je het bedenken, kunnen wij het maken. Wij vertrouwen op ons materiaal en op onze creativiteit.
Can do mentaliteit

Als jij het kan bedenken, kunnen wij het maken. Wij vertrouwen op ons materiaal en op onze creativiteit. Uitdagende ontwerpen? Kom maar op! Daar houden wij van! Zo kwam er ooit een klant bij ons langs met een waanzinnig ontwerp voor een minimalistische trap met marmer en glas op 3 hoog, midden in Amsterdam. Andere partijen adviseerden om het ontwerp aan te passen, waardoor het er veel grover uit zou zien. Wij dachten door en konden de trap minimalistisch én stevig houden. En die montage op 3 hoog? Daar kwamen we met een goed plan prima uit. Met een can do- mentaliteit is er veel meer mogelijk dan je denkt!

Monteren is soms dirty work. Dat is onderdeel van ons werk. Opruimen dus ook!
Geen rauwdouwers

Het is waar, monteren is soms dirty work. Dat is onderdeel van ons werk. Opruimen dus ook. We laten de vloeren, ramen en muren schoon achter. Dat is voor ons niet alleen een kwestie van stijl, maar ook een kwestie van goede manieren. We zijn bij je te gast. Zo gedragen we ons ook. Een monteur die zijn pakjes shag en modder op de keukenvloer achterlaat, komt bij ons niet aan de bak.

Leveren zoals afgesproken, dat vinden wij belangrijk.
Duidelijke afspraken

Leveren zoals afgesproken, dat vinden wij belangrijk. Bij een opdracht is er goed duidelijk wie wat doet en wanneer dat gedaan wordt. Zit het even tegen? Dan blijven we daar niet in hangen. We doen wat er nodig is om het probleem op te lossen. Soms moeten we daarbij wel improviseren. Zo ging onze bestelbus een keer stuk toen Metaal-Art nog in de kinderschoenen stond. Maar wat blijkt? Je kunt 3 stalen deuren ook gewoon vervoeren op het dak van een Opel Cadet. Weer wat geleerd! En, belangrijker: onze klant kreeg de nieuwe deuren. Volgens afspraak!

Eigenaren van Metaal Art: Arthur en Jordy

Hoe het ooit begon

Arthur startte Metaal Art in 2013 in een werkschuurtje van 4x4 meter. Hij kreeg later hulp van Jordy. Twee middelbare schoolvrienden uit Amersfoort met een passie voor metaal. De ambitie: verder gaan dan de gemiddelde metaalbewerker en functioneel staalwerk maken dat er fantastisch uitziet. Geen gelul, geen concessies.

Arthur: “Met zo’n ambitie maakten we het onszelf niet makkelijk. Wij hadden geen standaard-klanten of standaard-klussen. Voor ieder project moesten we nieuwe dingen bedenken. Gelukkig vulden we elkaar goed aan. We zorgden voor optimale service, doken vol overgave in de details en streefden naar het mooiste, strakste resultaat. Zo wisten we samen alles uit metaal te halen. We hebben inmiddels een fantastisch, gepassioneerd team om ons heen verzameld. Dat merk je wel als ze voor je aan de slag gaan: ze werken met maximale inzet en uiterste focus.”

Jordy: “Met de input van onze klanten, de creativiteit van de ontwerpers en de precisie van onze vakmannen, maken we iets bijzonders: stijlvolle producten waar we trots op mogen zijn, omdat ze echt iets toevoegen.

Wij genieten iedere dag van ons werk en dat enthousiasme delen we graag met je. Zo maken we samen met jou iets waar je nog jarenlang plezier van hebt.”

Arthur en Jordy Eigenaars Metaal Art