logo
Vloerluik op maat

Vloerluiken

Heb je een trapgat, maar zou je die ruimte goed kunnen gebruiken? Sluit het dan af met een beloopbaar vloerluik op maat. Metaal Art maakt stijlvolle vloerluiken met een stalen frame. Lees hier meer over de mogelijkheden, of vraag direct een offerte aan.

Vloerluiken
Vloerluiken van Metaal Art

Het design vloerluik waar je altijd van droomde

Een trap en een trapgat kan je op verschillende manieren veiliger maken. Met een balustrade, bijvoorbeeld. Een nadeel daarvan: je raakt beweegruimte kwijt. Een andere manier om je trapgat op te vullen is een vloerluik. Traditioneel is dat gewoon een stevige plank met een ring erin. Heel praktisch, maar niet altijd stijlvol en gebruiksvriendelijk.

Wij vullen je trapgat liever met een strak vloerluik met beloopbaar glas. Zo kan je de ruimte van het trapgat gebruiken. Kies je voor beloopbaar glas? Dan houdt je ook permanent licht in de onderste ruimte. Het luik werken we gelijk met de vloer af, zonder opstaande randjes of struikelblokken.

Mannen bezig met het maken van een stalen vloerluik
Wij zijn Metaal Art

Dit kan je verwachten van Metaal Art

Hoogste kwaliteit

Met de hand gemaakte stalen constructies van de hoogste kwaliteit

Producten op maat

Producten op maat, dus jij beslist mee. Ook over de kleinste details

Alles onder één dak

Alles onder één dak: inmeten, ontwerp, productie en montage

All-round metaalbewerkers

Je project wordt gemaakt door ervaren, all-round metaalbewerkers

Strakke planning

Heldere planningen, strakke afspraken

3D-ontwerp

Een 3D-ontwerp waarin je kunt inzoomen op de kleinste details

Ruimte winnen met een vloerluik

Onze metaalbewerkers en designers vullen jouw trapgat maar al te graag met een strak vloerluik met beloopbaar glas. Zo kun je de ruimte van het trapgat gebruiken om je te bewegen wanneer deze dicht is. Bovendien houd je permanent licht in de onderste ruimte. Het luik werken we keurig gelijk met de vloer af, zonder opstaande randjes of struikelblokken.

Waarom kiezen voor een stalen vloerluik?

Vloerluiken, ze komen voor in veel verschillende materialen. Toch is en blijft staal meestal de beste keuze. Waarom? Ten eerste is staal enorm sterk. Hierdoor heb je maar een slank profiel nodig om genoeg gewicht te kunnen dragen. Niet alleen van het beloopbare glas of de tegels, maar ook van mensen. Daarnaast is staal een super mooi en uniek materiaal. Een stalen vloerluik is dan ook een ware eye-catcher in huis, maar tegelijkertijd toch elegant en subtiel.

Vloerluik naar wijnkelder

Wat zijn de opties van een stalen vloerluik?

Vloerluik van Metaal Art
ontwerp van een vloerluik met beloopbaar glas en gasveer

Specificaties beloopbaar glas

Stalen constructie

Staal leent zich het best om het glas op een elegante manier te ondersteunen. Omdat het zo sterk is heb je slechts slanke profielen nodig. De constructies zijn bij ons altijd 100% afgewerkt. Lasnaden, bouten en moeren zijn uit het zicht.

Glas

Dit zijn drie delen gehard glas, met totaal 8 folies. De dikte is meestal meer dan 30mm. De exacte samenstelling hangt af van de afmetingen van de ruit. We berekenen dit volgens voorgeschreven normen.

Draagkracht

Je hoeft je geen zorgen te maken als je over het glas loopt. Je kan de vloer gebruiken zoals de rest van je woning. Zelfs bij een puntbelasting tot 170kg zal het glas niet breken.

Oplegging glas

Het glas ligt op een strook rubber van een specifieke hardheid. Deze hardheid, maar ook de breedte van de oplegging zijn belangrijk om een veilige glazen vloer te garanderen.

vloerluik met stalen frame

Beloopbaar vloerluik met stalen frame

Beloopbaar glas en tegels zijn zwaar. Om daar een vloerluik mee te maken heb je een sterk materiaal nodig. Daarom maken onze metaalbewerkers het frame van staal. Staal is zo sterk dat ook een subtiel frame genoeg draagkracht heeft. Zo houden we onze vloerluiken strak en elegant.

Met glas in je vloerluik creëer je een ruimtelijk effect. Dat komt door de lichtdoorlatendheid van glas. Waar andere materialen licht blokkeren, laat beloopbaar glas het wel door. Op die manier profiteer je ook in de benedenverdieping van het buitenlicht en verbind je de ruimtes tot één geheel.

Vloerluik van stalen frame met beloopbaar glas
Stalen vloerluik op maat

Metaal Art biedt uiteenlopende opties voor jouw vloerluik

Bij Metaal Art gaan we altijd voor het totaalplaatje. Kwaliteit, een nette afwerking en een oogstrelend ontwerp. gemakkelijk te gebruiken en ook nog eens met een lange levensduur. Een vloerluik op maat gaat gepaard met verschillende opties. We zetten de vijf stappen voor je op een rij. Zo weet je precies wat je kunt verwachten.

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Stap 4

Stap 5

Stap 1: Type luik

Je begint met het kiezen van een type luik. Kies je voor beloopbaar glas, hout of laat je je vloer erin doorleggen? Uiteraard zijn er binnen de types nog verschillende variaties mogelijk. Denk aan bepaalde soorten glas, zoals getint of mat, maar ook verschillende houtsoorten. We denken graag met je mee over de beste optie voor jouw situatie.

Type luik van vloerluik

Stap 2: Bediening

Vervolgens heb je de keuze tussen twee soorten bediening; een gasveer of automatisch. Waar je bij een gasveer zelf nog een klein beetje moet tillen, is één druk op de knop al voldoende bij een actuator. Hoe gemakkelijk maak je het jezelf en je gezinsleden? Laat het ons weten, dan zorgen wij voor de juiste bediening.

Vloerluik met een gasveer Jij tilt een fractie van het gewicht. De gasveer doet de rest. Wanneer je het luik een stukje opent, gaat het vanzelf verder omhoog. Voor vloerluiken met een gasveer integreren we een handvat in het design.

Vloerluik met automatische bediening Het je geen zin om te bukken? Of wil je het vloerluik helemaal in de vloer wegwerken? Dan kies je voor een elektrisch aangedreven vloerluik. De motor activeer je met een schakelaar op de muur of met een afstandsbediening. Bij sommige modellen is het mogelijk om ze via een app op je telefoon open en dicht te doen.

Soorten bediening van vloerluik

Stap 3: Poedercoating

Nu de basis staat, kun je kiezen voor je gewenste poedercoating. We raden aan om hier goed over na te denken, want de kleur en structuur van je poedercoating heeft een grote invloed op de uiteindelijke uitstraling van je vloerluik en woonruimte. Twijfel je? Laat je dan vrijblijvend adviseren door één van onze specialisten. Zoals je weet, letten wij op ieder detail!

Poedercoating van vloerluik

Stap 4: Afwerking

Over details gesproken: Wat denk je van de afwerking? Hierbij is het belangrijk dat je vloerluik aan de bovenkant netjes overgaat naar je vloer en aan de onderkant goed aansluit bij je plafond. Met een goede afwerking maak je je vloerluik passend bij de rest van je woonruimte. Daarom denken we graag met je mee over de beste optie voor jouw situatie.

Afwerking van vloerluik

Stap 5: 3D-model

Ben je net als wij visueel ingesteld? Wil je graag een helder beeld van hoe jouw situatie er uit zal gaan zien? Geen zorgen, de experts van Metaal Art maken graag een 3D-model voor je. Daarmee kun je tot in detail zien hoe het eindresultaat zal ogen. Uiteraard heb je in deze fase nog volop mogelijkheden om aanpassingen te doen. Ben je tevreden met je keuzes? Dan gaan onze metaalbewerkers graag voor je aan de slag!

3D ontwerp van vloerluik
Werkwijze van Metaal Art

Onze werkwijze

In zeven eenvoudige stappen leggen we uit hoe wij jouw stalen vloerluik maken. Bekijk hieronder stapsgewijs iedere stap van onze werkwijze.

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Stap 4

Stap 5

Stap 6

Stap 7

Stap 1 - Plan een afspraak in

Je luik met beloopbaar glas start met een berichtje of een telefoontje. We maken een belafspraak met je. Tijdens dit gesprek weten we snel of we je kunnen helpen. We vertellen gelijk meer over onze prijzen en werkwijze.

Afspraak maken voor vloerluik met beloopbaar glas

Stap 2 - Offerte opstellen

Jouw wens is ons bevel. Dus we willen precies weten wat je wilt. Daar komen we achter in een gesprek bij ons op kantoor. Na het gesprek sturen we je een offerte. Dan weet je precies wat je vloerluik gaat kosten.

Offerte opstellen voor vloerluik van Metaal Art

Stap 3 - Afspraak inplannen

Zeg je 'ja' op de offerte? Dan maken we direct twee belangrijke afspraken: een afspraak voor het inmeten en een afspraak voor het monteren van het beloopbare vloerluik. Eventueel schakelen we daarvoor direct met je aannemer. Onze roostermaker plant het ontwerpen en de productie in, zodat de frames en het glas op tijd klaar zijn.

Afspraken inplassen voor vloerluik van Metaal Art

Stap 4 - Op de millimeter inmeten

Voor het inmeten komt er een Metaal Artist langs, gewapend met moderne meetapparatuur. Zorg dat je erbij bent! Dan neemt hij alle details nog eens met je door. Na het inmeten maken we een technische tekening. Die delen we met je, zodat je er akkoord voor kan geven.

Vloerluim inmeten op locatie

Stap 5 - Alle keuzes en opties in een 3D ontwerp

Je ontvangt per mail het 3D-ontwerp, waar je zelf doorheen kan ‘wandelen’. Pas als je helemaal tevreden bent start de productie. Tussen het inmeten en monteren zit meestal een week of 8. In die tijd maken we de frames en het glas op maat. Al onze stalen constructies maken we met de hand in onze werkplaats in Amersfoort.

Vloerluik ontwerp in 3D

Stap 6 - We starten met de productie

Onze enthousiaste metaalbewerkers gaan voor je aan de slag in onze werkplaats in Amersfoort. Lasersnijden, zagen, lassen en slijpen: de vonken spatten ervan af! Na een zorgvuldige controle is onze vertrouwde poedercoater aan zet. Hier krijgt jouw vloerluik de finishing touch in de gekozen kleur en structuur.

Vloerluik productie in werkplaats

Stap 7 - We komen langs en monteren!

Op de afgesproken montagedag(en), komen er 2 of meer monteurs van Metaal Art bij je langs. Zij monteren het stalen luik en het beloopbare glas. Daarna werken ze alles netjes af. Zit alles op zijn plek? Dan lopen we alle details nog eens met je na. Als je helemaal tevreden bent, gaan wij er weer vandoor.

Vloerluik monteren op locatie

Vragen over een vloerluik op maat laten maken?

Wil je een stalen vloerluik laten maken? Bij Metaal Art hebben we geen last van standaardmaten. We snappen dat je hierover vragen hebt, misschien staat je vraag er wel tussen.

Staat je vraag er niet tussen? Stel direct je vraag aan één van onze professionals.

Reviews

Onze tevreden klanten

Tientallen reviews op Google, alle vijf sterren!

B. luijten

18-05-2024

We hadden een uitdagend project voor onze kelder, een glazen luik wat geheel open gaat zodat er via een welteltrap toegang is tot de wijn kelder. Metaal - Art heeft het geheel naar tevredenheid gemaakt, echte vakmannen!

M. Vos

12-04-2024

2 deuren op maat laten maken door Metaal art, een draaideur en een schuifdeur. Beiden zijn zo strak en perfect geplaatst! Echt een kunstwerk en heel blij mee. Ook met de afhandeling van onze order van begin tot het eind. Ieder medewerker waar wij mee te maken hebben gehad waren vriendelijk, kundig. Wij kunnen Metaal-art van harte aanbevelen.

R. Peet

08-03-2024

We hadden na de aankoop van ons huis, al een beeld van mooie stalen woonkamerdeur en stalen schuifdeuren naar de keuken. Samen met Metaal-Art onze ideeën doorgenomen en door hun plezierige aanpak en professionele blik op het geheel is het resultaat, aangevuld met bijpassende trapleuning in de gang, zo verbluffend mooi geworden! Alles conform planning en opdracht. Erg fijn bedrijf!

L. Mulde

20-02-2024

Maatwerk in de overtreffende trap! We zijn superblij met onze trap. Metaal-Art denkt mee, doet gedegen voorbereiding en komt met een verrassend ontwerp. Enthousiast jong team, korte lijntjes, meedenkend en heel sympathiek!

R. Berlijn

15-01-2024

We zijn in contact gekomen met metaal-art toen we op zoeken waren naar een zwevende trap. Super duidelijke communicatie en bij de orderbevestiging direct een afspraak voor inmeten en zelfs voor het plaatsen. We waren zo tevreden over het resultaat en de manier van werken dat er nu twee zwevende trappen in het huis staan en de hele begane grond is voorzien van stalen deuren van metaal art

A. de Vries

21-12-2023

Prachtige op maat gemaakte balustrade als beveiliging van de verhoogde woonkamervloer in ons bijzondere woonhuis Waterpompgebouw. Alle afspraken worden nagekomen, vriendelijk en adequaat team. Top!

P. Van Gorkom

28-06-2023

Absoluut een aanrader. Metaal Art heeft ons een prachtige trap en stalen taatsdeuren geleverd. We wilden graag veel ontwerpvrijheid, hetgeen allemaal mogelijk is bij Metaal-Art. Het is een enthousiast team en reageert zeer adequaat op vragen en mails. Het team is duidelijk trots op wat ze maken. Metaal-Art heeft zich keurig aan de afgesproken levertijd gehouden. Eerlijke prijzen ook.

F. van Herwijnen

14-07-2023

Het team heeft veel ervaring en erg goede ideeën met deze op maat gemaakte hoekoplossing als prachtige resultaat. Zeer mooie afwerking en 'onzichtbare' bevestiging. De monteurs werken erg netjes en willen iets opleveren waar ze zelf ook trots op kunnen zijn. Echt een topbedrijf!

R. Bakker

31-05-2023

Toen we in november 2021 de sleutels kregen van ons nieuwbouwhuis waren we al in gesprek met Metaalart. Op dat moment voor de trapleuningen, een stalen trap op maat en een nieuwe balustrade. Werk dat ze PERFECT hebben afgeleverd en waar we super blij mee zijn. Ongeveer een jaar later wilden we toch een deur laten plaatsen en hebben we ze weer gevraagd, die wederom heel erg mooi is geworden en vakkundig geplaatst. Ze adviseren goed, rekenen een marktconforme prijs (niet goedkoop, niet duur voor wat ze doen) en komen hun afspraken na!

M. Millington

11-01-2023

Metaalart heeft geweldig werk verricht in mijn lastige Amsterdamse huisje. Twee trappen, een deur en een glasplaat. Alles mooi, op tijd en binnen budget met vriendelijke en uitstekende service.

M. Bakker

22-12-2022

Ik heb net een deur en een schuifdeur laten installeren. Ik vond beide deuren erg mooi en van zeer goede kwaliteit. De service was zeer goed, prettig en er werd goed meegedacht/geadviseerd. Alle afspraken worden nagekomen en er word goed gecommuniceerd. Minder was dat het vrij lang duurt maar ze hebben het enorm druk. Respect ook voor de installateurs die alles 4 verdiepingen naar boven hebben gesjouwd.

M. ten Tije

07-11-2022

Prettige en duidelijke benadering, zeer strak eindresultaat. Levering en plaatsing correct uitgevoerd. We zijn enorm blij met het eindresultaat!

L. Hartkamp

26-10-2022

Ik heb meerdere offertes opgevraagd voor een middenboomtrap. Metaal Art was de goedkoopste. Ook de beste service, komen de afspraken na, denken mee en hebben onze trap netjes en vakkundig geplaatst. Zoek niet verder ga naar Metaal Art. Geweldig goed bedrijf. Ben blij met mijn nieuwe trap. Foto’s kan ik jammergenoeg niet bijvoegen omdat de trap nog ingepakt is.

M. de Bruijne

19-10-2022

Ook na een jaar blijft Metaal Art een bedrijf van fantastische service. We hebben een klein probleem gehad wat meteen, vakkundig en naar volle tevredenheid wordt opgelost. Echt een bedrijf dat je als klant heel serieus neemt. Ga naar dit bedrijf! Ik kan alleen maar positief zijn over de diensten en producten van Metaal Art. Vanaf het eerste gesprek verlopen de contacten zeer prettig en positief. De mensen van Metaal Art denken met je mee en wijzen je op eventuele problemen tijdens de montage. Daarnaast dragen ze oplossingen aan om hetgeen jij als klant graag wilt toch mogelijk te maken. Wij hebben in de afgelopen maanden met minimaal 5 medewerkers van Metaal Art diverse contacten gehad en allemaal zijn ze even vriendelijk, correct, eerlijk en vakbekwaam. De uitspraak doen wat je zegt en zeg wat je doet is volledig van toepassing! Wij hebben diverse balustrades, een stalen trap en binnendeur door ze laten maken en zijn ontzettend tevreden over alles wat is geleverd. Strak vakwerk!

F. de Groot

06-10-2022

Wij hebben een drietal stalen buitenpuien en een stalen deur voor binnen op maat laten maken door Metaal Art. Vanaf het eerste moment is er goed contact geweest, ook met onze aannemer. Alle afspraken zijn perfect nagekomen, evenals de planning. Medewerkers zijn vriendelijk en werken netjes! Wij kunnen dit bedrijf van harte aanbevelen.

Google waardering: 5 van 5, gebaseerd op 58 recensies.

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan

Wij ontwerpen en maken exclusieve metalen producten in onze werkplaats in Amersfoort. Metaal Art kan met staal alle kanten op. Wil je weten wat we allemaal kunnen maken? Neem contact met ons op.

beloopbaar glazen vloer
Waarom kiezen voor een stalen vloerluik

Jouw stalen vloerluik op maat

Bij Metaal Art gaan we altijd voor het totaalplaatje. Kwaliteit, een nette afwerking en een oogstrelend ontwerp. gemakkelijk te gebruiken en ook nog eens met een lange levensduur. Wat denk je van een stalen vloerluik met beloopbaar glas. Hiermee valt alleen het licht in je trapgat. Klinkt goed? Deel je ideeën, wensen en eisen met ons voor jouw op maat gemaakte stalen vloerluik met beloopbaar glas. Onze specialisten ontwikkelen samen met jou het perfecte vloerluik voor jouw trap!

Maatwerk voor een perfecte afwerking

Zeg je Metaal Art, dan zeg je maatwerk. Wanneer je een vloerluik op maat door ons laat maken, nemen we het hele proces voor je uit handen. Maar niet zonder eerst aandachtig naar jou te luisteren! Jouw plannen en wensen staan per slot van rekening centraal. Om te beginnen komen we bij je thuis langs om metingen te doen. Vervolgens gaan onze enthousiaste metaalbewerkers voor je aan de slag in onze eigen werkplaats in Amersfoort. We maken je vloerluik tot in detail met de hand. Tot op de millimeter nauwkeurig. Dacht je dat dat alles was? We laten je uiteraard niet aan je lot over en monteren je vloerluik ook bij je thuis. Op die manier creëren we een perfect eindresultaat. Pas wanneer jij tevreden bent, is onze missie geslaagd.

De opties voor een stalen vloer op maat

  • Stalen vloer met beloopbaar glas Met beloopbaar glas maak je een transparant vloerluik dat licht doorlaat.
  • Stalen vloer met met tegels of parketvloer Wanneer je een subtiel vloerluik wilt, laten we de vloer doorlopen in je luik. We zorgen dat het luik klaar is voor het leggen van tegels, parket of een andere vloerbedekking. Daarmee gaat je vloerluik als een echte kameleon op in zijn omgeving.
  • Stalen vloerluik met gasveer of automatisch openen Eigenlijk is een luik altijd te zwaar om helemaal handmatig te openen, zeker wanneer het vloerluik van staal is gemaakt. Daarom werken we bij Metaal Art in de basis altijd met een gasveer. Dat is een mechanisch apparaat waarmee je, met behulp van gasdruk, de opening van een zwaar object makkelijker maakt. Je ziet ze bijvoorbeeld bij de kofferbak van een auto. De knappe koppen van Metaal Art implementeren deze gasveren dus ook bij vloerluiken. Jij tilt een fractie van het gewicht met een handvat en de gasveer doet de rest.

Wil je optimaal wooncomfort? Kies dan voor een actuator. Waar je bij een gasveer nog deels met de hand moet openen, doe je dat bij een actuator volledig automatisch. Hoe dat werkt? Je drukt op een knop op de muur of een afstandsbediening of je telefoon. Hiermee activeer je de elektrische aandrijving. Vervolgens opent of sluit je vloerluik volledig. Bijkomend voordeel is dat je dan ook geen handvat meer nodig hebt, waardoor je vloerluik volledig in de vloer zit verwerkt. Over afwerking gesproken!

Kortom

Metaal Art gebruikt kennis en ervaring om tot op de millimeter nauwkeurig te werken. De enthousiaste designers en vakkundige metaalbewerkers werken samen met jou en andere liefhebbers van stijl en afwerking om prachtige doelen te bereiken. Met oog voor het kleinste detail gaan wij precies te werk en zijn we volledig gefocust op wat jij graag in je woning wilt zien. Onze handige lassers hebben twee rechterhanden en zien met hun scherpe ogen alles. Op die manier maakt Metaal Art voor jou het vloerluik van je dromen. Neem snel contact met ons op, zodat we kunnen beginnen!

Metaal Art biedt uiteenlopende opties voor jouw vloerluik

Een vloerluik op maat gaat gepaard met verschillende opties. We zetten de vijf stappen voor je op een rij.

Stap 1: Type luik

Je begint met het kiezen van een type luik. Kies je voor beloopbaar glas, hout of laat je je vloer erin doorleggen? Uiteraard zijn er binnen de types nog verschillende variaties mogelijk. Denk aan bepaalde soorten glas, zoals getint of mat, maar ook verschillende houtsoorten.

Stap 2: Bediening

Vervolgens heb je de keuze tussen twee soorten bediening; een gasveer of automatisch. Waar je bij een gasveer zelf nog een klein beetje moet tillen, is één druk op de knop al voldoende bij een actuator. Hoe gemakkelijk maak je het jezelf en je gezinsleden?

Stap 3: Poedercoating

Nu de basis staat, kun je kiezen voor je gewenste poedercoating. We raden aan om hier goed over na te denken, want de kleur en structuur van je poedercoating heeft een grote invloed op de uiteindelijke uitstraling van je vloerluik en woonruimte. Twijfel je? Laat je dan vrijblijvend adviseren door één van onze specialisten. Zoals je weet, letten wij op ieder detail!

Stap 4: Afwerking

Over details gesproken: Wat denk je van de afwerking? Hierbij is het belangrijk dat je vloerluik aan de bovenkant netjes overgaat naar je vloer en aan de onderkant goed aansluit bij je plafond. Met een goede afwerking maak je je vloerluik passend bij de rest van je woonruimte.

Stap 5: 3D-model

Ben je net als wij visueel ingesteld? Wil je graag een helder beeld van hoe jouw situatie er uit zal gaan zien? Geen zorgen, de experts van Metaal Art maken graag een 3D-model voor je. Daarmee kun je tot in detail zien hoe het eindresultaat zal ogen. Uiteraard heb je in deze fase nog volop mogelijkheden om aanpassingen te doen. Ben je tevreden met je keuzes? Dan gaan onze metaalbewerkers graag voor je aan de slag!