logo
Beloopbaar glas

Beloopbaar glas op maat

Met ons beloopbaar glas verbind je verdiepingen en schijnt het licht door heel je huis, zonder dat je beweegruimte verliest. Interesse in je eigen glazen vloer? Bij Metaal Art nemen we het hele proces voor je uit handen; van inmeten tot maken en monteren.

Beloopbaar glas op maat
Beloopbaar glas

Beloopbaar glas op maat laten maken

Misschien moet je je zintuigen even laten wennen. Daarna kan je thuis op lucht lopen. Bijna dan. Met ons beloopbaar glas verbind je verdiepingen en schijnt het licht door heel je huis, zonder dat je beweegruimte verliest. Interesse in je eigen glazen vloer?

Beloopbaar glas op maat van Metaal Art
Wij zijn Metaal Art

Dit kan je verwachten van Metaal Art

Hoogste kwaliteit

Met de hand gemaakte stalen constructies van de hoogste kwaliteit

Producten op maat

Producten op maat, dus jij beslist mee. Ook over de kleinste details

Alles onder één dak

Alles onder één dak: inmeten, ontwerp, productie en montage

All-round metaalbewerkers

Je project wordt gemaakt door ervaren, all-round metaalbewerkers

Strakke planning

Heldere planningen, strakke afspraken

3D-ontwerp

Een 3D-ontwerp waarin je kunt inzoomen op de kleinste details

Beloopbaar glas in stalen frames

Weinig staal kan veel gewicht dragen. Dus dat we als metaalbewerker aan de slag gaan met beloopbaar glas is niet zo gek. Beloopbaar glas weegt ongeveer 90 kg per 1m2. Er gaan uiteraard ook mensen op lopen. Nog meer gewicht. Alleen met staal is het mogelijk om het frame subtiel te houden. Dat is ideaal. Je houdt een ruimtelijk gevoel en laat zoveel mogelijk licht door.

Beloopbaar glas voor binnen

Een glazen vloer is echt iets unieks. Een beetje extravagant, zelfs. Dat maakt een glazen vloer zo interessant. Het hoeft niet eens een glazen vloer te zijn. Denk eens aan een glazen loopbrug, glazen traptreden of een glazen balkon. We monteren verschillende typen glas: grijs glas, bronskleurig glas, helder glas of matglas. Wat je ook kiest, je gasten gaan even in vertigo. Wat een machtig materiaal!

Beloopbaar glas in stalen frames

Waarom kiezen voor beloopbaar glas plaatsen?

Beloopbaar glas van Metaal Art
Beloopbaar glas van Metaal Art

Specificaties

Stalen constructie

Staal leent zich het best om het glas op een elegante manier te ondersteunen. Omdat het zo sterk is heb je slechts slanke profielen nodig. De constructies zijn bij ons altijd 100% afgewerkt. Lasnaden, bouten en moeren zijn uit het zicht.

Glas

Dit zijn drie delen gehard glas, met totaal 8 folies. De dikte is meestal meer dan 30mm. De exacte samenstelling hangt af van de afmetingen van de ruit. We berekenen dit volgens voorgeschreven normen.

Draagkracht

Je hoeft je geen zorgen te maken als je over het glas loopt. Je kan de vloer gebruiken zoals de rest van je woning. Zelfs bij een puntbelasting tot 170kg zal het glas niet breken.

Oplegging glas

Het glas ligt op een strook rubber van een specifieke hardheid. Deze hardheid, maar ook de breedte van de oplegging zijn belangrijk om een veilige glazen vloer te garanderen.

Maatwerk

Jouw glazen vloer op maat

Wist je dat alles bij ons volledig handwerk is? In onze eigen werkplaats in Amersfoort werken onze enthousiaste vakmensen dagelijks aan het mooiste beloopbare glas in stalen frames. Zodra alles af is en we een puntgave constructie klaar hebben liggen, helpen we je ook graag met de montage bij je thuis. Zo weet je zeker dat je unieke handgemaakte product het perfecte resultaat oplevert.

Jouw glazen vloer op maat
Bloopbaar glas op maat

Opties beloopbaar glas

Beloopbaar glas op maat laten maken gaat gepaard met verschillende opties. We zetten de zes stappen voor je op een rij.

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Stap 4

Stap 5

Stap 6

Stap 1: Profiel

Om te beginnen is het belangrijk om het juiste profiel te kiezen voor je constructie. Kies je voor binnen of buiten? En wel of niet geïsoleerd? Meestal is een niet geïsoleerd profiel wat slanker, omdat een geïsoleerd profiel geïsoleerd glas moet kunnen dragen. Ook beschikt een geïsoleerd profiel over een koudebrugonderbreking.

Profiel beloopbaar glas

Stap 2: Type glas

Net als bij normaal glas zijn er genoeg opties wat betreft het type glas. Meestal kiezen klanten voor transparant, maar ook grijs, mat of brons zijn populaire keuzes. Daarnaast is het ook mogelijk om een antislipstructuur op het glas uit te voeren. Vanzelfsprekend zijn alle typen glas bij alle profielen mogelijk, dus ook bij de geïsoleerde variant.

Type glas beloopbaar glas

Stap 3: Vlakverdeling

Om de veiligheid te waarborgen, hanteren we een maximale grootte van twee vierkante meter per vlak. Hierdoor is het vaak noodzakelijk om de constructie op te splitsen in meerdere delen. We denken graag met je mee over de mooiste vlakverdeling in jouw situatie.

Vlakverdeling beloopbaar glas

Stap 4: Afwerking

Voor een optimaal eindresultaat moet de constructie over een goede afwerking naar je plafond en vloer beschikken. Daarom kiezen we in het 3D ontwerp alvast de juiste plinten voor een nette overgang naar je vloer. Wat betreft de afwerking naar het plafond bereiden we alvast een passend frame voor. Zo weet je zeker dat je glazen vloer perfect past in je interieur.

Afwerking beloopbaar glas

Stap 5: Poedercoating

De poedercoating heeft een grote invloed op de uiteindelijke uitstraling van je beloopbare glas. Denk dus goed na over je gewenste kleur en structuur. We kunnen de coating in elke ralkleur en alle structuren uitvoeren. Denk aan een matte of glanzende finish. Laat ons weten wat je wilt. Maken wij een design wat naadloos bij jouw wensen past!

Poedercoating beloopbaar glas

Stap 6 - Het uiteindelijke plaatje

In de laatste stap komt alles samen in een 3D-ontwerp. We maken dit ontwerp pas na het inmeten, zodat we de constructie optimaal kunnen afstemmen op je situatie. Zolang de veiligheidsnormen het toelaten, kun je het 3D-ontwerp aanpassen naar wens. Alles akkoord? Dan nemen we je opdracht in productie. Je glazen vloer is klaar voor gebruik!

3D ontwerp beloopbaar glas
Werkwijze van Metaal Art

Onze werkwijze

In zeven eenvoudige stappen leggen we uit hoe wij jouw glazen vloer maken. Bekijk hieronder stapsgewijs iedere stap van onze werkwijze.

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Stap 4

Stap 5

Stap 6

Stap 7

Stap 1 - Plan een afspraak in

Je stalen glazen vloer op maat start met een berichtje of een telefoontje. We maken een belafspraak met je. Tijdens dit gesprek weten we snel of we je kunnen helpen. We vertellen gelijk meer over onze prijzen en werkwijze.

Afspraak maken voor beloopbaar glas op maat

Stap 2 - Offerte opstellen

Jouw wens is ons bevel. Dus we willen precies weten wat je wilt. Daar komen we achter in een gesprek bij ons op kantoor. Na het gesprek sturen we je een offerte. Dan weet je precies wat je glazen vloer gaat kosten.

Offerte opstellen voor beloopbaar glas op maat

Stap 3 - Afspraak inplannen

Zeg je 'ja' op de offerte? Dan maken we direct twee belangrijke afspraken: een afspraak voor het inmeten en een afspraak voor het monteren van de glazen vloer. Eventueel schakelen we daarvoor direct met je aannemer. Onze roostermaker plant het ontwerpen en de productie in, zodat je stalen glazen vloer op tijd klaar is.

Inplannen afspraak voor beloopbaar glas op maat

Stap 4 - Op de millimeter inmeten

Voor het inmeten komt er een Metaal Artist langs, gewapend moderne meetapparatuur. Zorg dat je erbij bent! Dan neemt hij alle details nog eens met je door. Na het inmeten maken we een technische tekening. Die delen we met je, zodat je er akkoord voor kan geven.

Inmeten beloopbaar glas

Stap 5 - Alle keuzes en opties in een 3D ontwerp

Je ontvangt per mail het 3D-ontwerp, waar je zelf doorheen kan ‘wandelen’. Pas als je helemaal tevreden bent start de productie. Tussen het inmeten en monteren zit meestal een week of 8. In die tijd wordt je metalen glazen vloer ontworpen en gebouwd door onze metaalbewerkers.

Ontwerp beloopbaar glas door Metaal Art

Stap 6 - We starten met de productie

Onze enthousiaste metaalbewerkers gaan voor je aan de slag in onze werkplaats in Amersfoort. Lasersnijden, zagen, lassen en slijpen: de vonken spatten ervan af! Na een zorgvuldige controle is onze vertrouwde poedercoater aan zet. Hier krijgt jouw beloopbaar glas de finishing touch in de gekozen kleur en structuur.

Productie beloopbaar glas door Metaal Art

Stap 7 - We komen langs en monteren!

Op de afgesproken montagedag(en), komen er minimaal 3 monteurs van Metaal Art bij je langs. Zij monteren je glazen vloer en werken alles netjes af. Zit alles op zijn plek? Dan lopen we alle details nog eens met je na. Als je helemaal tevreden bent, gaan wij er weer vandoor. Tijd om van je nieuwe interieur te genieten!

Montage beloopbaar glas door Metaal Art
Beloopbaar glas

Beloopbaar glas voor buiten

Beloopbaar glas wordt vaak binnen toegepast, maar is ook geschikt voor buiten. Wel is het in dat geval beter om voor geïsoleerd beloopbaar glas te kiezen. We vertellen je er graag meer over.

Geïsoleerd beloopbaar glas voor buiten

In tegenstelling tot regulier beloopbaar glas, beschikt de stalen constructie van geïsoleerd beloopbaar glas over een koudebrugonderbreking. Daarnaast is het glas zelf ook geïsoleerd, wat zorgt voor een optimaal resultaat.

Koudebrugonderbreking

Zoals gezegd maken we ons beloopbare glas in stalen frames. Hoewel staal enorm sterk is, is het ook een goede geleider van koude temperaturen. Je kunt je wel voorstellen dat dit de isolatie in de wintermaanden niet bepaald ten goede komt. Daarom maken we bij beloopbaar isolatieglas gebruik van een koudebrugonderbreking. Een koudebrugonderbreking? Dat is een stukje kunststof dat ervoor zorgt dat het staal van buiten niet in direct contact staat met het staal van binnen. Op die manier wordt de geleiding doorbroken en komt de kou van buiten niet je huis in. Beter voor je isolatie en minder kans op condens!

Geïsoleerd beloopbaar glas

Kies je voor geïsoleerd beloopbaar glas? Dan is het glas zelf natuurlijk ook geïsoleerd. Net als bij normaal geïsoleerd glas, bestaat dit glas uit twee ruiten met daartussen een gas. Toch is de constructie bij beloopbaar glas nog iets complexer. Hoe dat zit? Daar vertellen we je graag alles over! Het verschil zit hem in de beloopbare ruit. Deze moet natuurlijk sterker zijn dan normaal glas. Zo is ons beloopbare glas ongeveer 3,5 cm dik. Je kunt je wel voorstellen dat dit niet handig is om dubbel te doen. Om het toch goed te isoleren, kiezen we daarom voor een dunnere tweede glasplaat die onder het beloopbare glas hangt en enkel dient ter isolatie.

Bestand tegen weer en wind

Een ander belangrijke voorwaarde van geïsoleerd beloopbaar glas voor buiten, is dat het goed bestand moet zijn tegen weer en wind. Daarom worden de buitendelen van de constructie eerst gegalvaniseerd of uitgevoerd in aluminium. Zo geniet je jarenlang van een mooie, roestvrije constructie!

Ontwerpen in 3D

Het is duidelijk dat we het perfecte resultaat voor onze klanten willen. Daarom ontwerpen we de hele constructie eerst in 3D. Zo kun je tot in detail zien of het resultaat naar wens is en eventueel nog aanpassingen maken. Ondertussen zorgen wij wel voor de veiligheid. We houden ons altijd aan de normen zodat je zorgeloos kunt genieten van jouw ideale beloopbare glas.

beloopbaar glas voor buiten

Vragen over beloopbaar glas op maat?

Wil je een glazen vloer laten maken? Bij Metaal Art hebben we geen last van standaardmaten. We maken een glazen vloer die perfect past in jouw interieur. Wij ontwerpen en plaatsen beloopbaar glas in bestaande woningen en nieuwbouwwoningen. We snappen dat je hierover vragen hebt, misschien staat je vraag er wel tussen.

Staat je vraag er niet tussen? Stel direct je vraag aan één van onze professionals.

Reviews

Onze tevreden klanten

Tientallen reviews op Google, alle vijf sterren!

B. luijten

18-05-2024

We hadden een uitdagend project voor onze kelder, een glazen luik wat geheel open gaat zodat er via een welteltrap toegang is tot de wijn kelder. Metaal - Art heeft het geheel naar tevredenheid gemaakt, echte vakmannen!

M. Vos

12-04-2024

2 deuren op maat laten maken door Metaal art, een draaideur en een schuifdeur. Beiden zijn zo strak en perfect geplaatst! Echt een kunstwerk en heel blij mee. Ook met de afhandeling van onze order van begin tot het eind. Ieder medewerker waar wij mee te maken hebben gehad waren vriendelijk, kundig. Wij kunnen Metaal-art van harte aanbevelen.

R. Peet

08-03-2024

We hadden na de aankoop van ons huis, al een beeld van mooie stalen woonkamerdeur en stalen schuifdeuren naar de keuken. Samen met Metaal-Art onze ideeën doorgenomen en door hun plezierige aanpak en professionele blik op het geheel is het resultaat, aangevuld met bijpassende trapleuning in de gang, zo verbluffend mooi geworden! Alles conform planning en opdracht. Erg fijn bedrijf!

L. Mulde

20-02-2024

Maatwerk in de overtreffende trap! We zijn superblij met onze trap. Metaal-Art denkt mee, doet gedegen voorbereiding en komt met een verrassend ontwerp. Enthousiast jong team, korte lijntjes, meedenkend en heel sympathiek!

R. Berlijn

15-01-2024

We zijn in contact gekomen met metaal-art toen we op zoeken waren naar een zwevende trap. Super duidelijke communicatie en bij de orderbevestiging direct een afspraak voor inmeten en zelfs voor het plaatsen. We waren zo tevreden over het resultaat en de manier van werken dat er nu twee zwevende trappen in het huis staan en de hele begane grond is voorzien van stalen deuren van metaal art

A. de Vries

21-12-2023

Prachtige op maat gemaakte balustrade als beveiliging van de verhoogde woonkamervloer in ons bijzondere woonhuis Waterpompgebouw. Alle afspraken worden nagekomen, vriendelijk en adequaat team. Top!

P. Van Gorkom

28-06-2023

Absoluut een aanrader. Metaal Art heeft ons een prachtige trap en stalen taatsdeuren geleverd. We wilden graag veel ontwerpvrijheid, hetgeen allemaal mogelijk is bij Metaal-Art. Het is een enthousiast team en reageert zeer adequaat op vragen en mails. Het team is duidelijk trots op wat ze maken. Metaal-Art heeft zich keurig aan de afgesproken levertijd gehouden. Eerlijke prijzen ook.

F. van Herwijnen

14-07-2023

Het team heeft veel ervaring en erg goede ideeën met deze op maat gemaakte hoekoplossing als prachtige resultaat. Zeer mooie afwerking en 'onzichtbare' bevestiging. De monteurs werken erg netjes en willen iets opleveren waar ze zelf ook trots op kunnen zijn. Echt een topbedrijf!

R. Bakker

31-05-2023

Toen we in november 2021 de sleutels kregen van ons nieuwbouwhuis waren we al in gesprek met Metaalart. Op dat moment voor de trapleuningen, een stalen trap op maat en een nieuwe balustrade. Werk dat ze PERFECT hebben afgeleverd en waar we super blij mee zijn. Ongeveer een jaar later wilden we toch een deur laten plaatsen en hebben we ze weer gevraagd, die wederom heel erg mooi is geworden en vakkundig geplaatst. Ze adviseren goed, rekenen een marktconforme prijs (niet goedkoop, niet duur voor wat ze doen) en komen hun afspraken na!

M. Millington

11-01-2023

Metaalart heeft geweldig werk verricht in mijn lastige Amsterdamse huisje. Twee trappen, een deur en een glasplaat. Alles mooi, op tijd en binnen budget met vriendelijke en uitstekende service.

M. Bakker

22-12-2022

Ik heb net een deur en een schuifdeur laten installeren. Ik vond beide deuren erg mooi en van zeer goede kwaliteit. De service was zeer goed, prettig en er werd goed meegedacht/geadviseerd. Alle afspraken worden nagekomen en er word goed gecommuniceerd. Minder was dat het vrij lang duurt maar ze hebben het enorm druk. Respect ook voor de installateurs die alles 4 verdiepingen naar boven hebben gesjouwd.

M. ten Tije

07-11-2022

Prettige en duidelijke benadering, zeer strak eindresultaat. Levering en plaatsing correct uitgevoerd. We zijn enorm blij met het eindresultaat!

L. Hartkamp

26-10-2022

Ik heb meerdere offertes opgevraagd voor een middenboomtrap. Metaal Art was de goedkoopste. Ook de beste service, komen de afspraken na, denken mee en hebben onze trap netjes en vakkundig geplaatst. Zoek niet verder ga naar Metaal Art. Geweldig goed bedrijf. Ben blij met mijn nieuwe trap. Foto’s kan ik jammergenoeg niet bijvoegen omdat de trap nog ingepakt is.

M. de Bruijne

19-10-2022

Ook na een jaar blijft Metaal Art een bedrijf van fantastische service. We hebben een klein probleem gehad wat meteen, vakkundig en naar volle tevredenheid wordt opgelost. Echt een bedrijf dat je als klant heel serieus neemt. Ga naar dit bedrijf! Ik kan alleen maar positief zijn over de diensten en producten van Metaal Art. Vanaf het eerste gesprek verlopen de contacten zeer prettig en positief. De mensen van Metaal Art denken met je mee en wijzen je op eventuele problemen tijdens de montage. Daarnaast dragen ze oplossingen aan om hetgeen jij als klant graag wilt toch mogelijk te maken. Wij hebben in de afgelopen maanden met minimaal 5 medewerkers van Metaal Art diverse contacten gehad en allemaal zijn ze even vriendelijk, correct, eerlijk en vakbekwaam. De uitspraak doen wat je zegt en zeg wat je doet is volledig van toepassing! Wij hebben diverse balustrades, een stalen trap en binnendeur door ze laten maken en zijn ontzettend tevreden over alles wat is geleverd. Strak vakwerk!

F. de Groot

06-10-2022

Wij hebben een drietal stalen buitenpuien en een stalen deur voor binnen op maat laten maken door Metaal Art. Vanaf het eerste moment is er goed contact geweest, ook met onze aannemer. Alle afspraken zijn perfect nagekomen, evenals de planning. Medewerkers zijn vriendelijk en werken netjes! Wij kunnen dit bedrijf van harte aanbevelen.

Google waardering: 5 van 5, gebaseerd op 58 recensies.

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan

Wij ontwerpen en maken exclusieve metalen producten in onze werkplaats in Amersfoort. Metaal Art kan met staal alle kanten op. Wil je weten wat we allemaal kunnen maken? Neem contact met ons op.

Beloopbaar glas van onderaf gezien
Beloopbaar glas

Waarom kiezen voor beloopbaar glas plaatsen?

Ruimte creëren

Met een glazen vloer kan je ruimte maken waar nog geen ruimte was. Je kunt er bijvoorbeeld een vide mee dichtbouwen zonder de dakramen te blokkeren. Of een oud trapgat opvullen. Zo creëer je ruimte om te lopen of om meubels te plaatsen. Die vierkante meters tellen trouwens ook mee voor de waarde van je huis.

Licht doorlaten

Iedere andere vloer blokkeert licht van boven. Beloopbaar glas laat het licht door. Wanneer je dit glas tactisch plaatst, laat je het licht uit bijvoorbeeld een zolderraam doordringen tot de onderste verdieping. Zo profiteer je op meerdere verdiepingen van licht van boven. Hallelujah!

De indrukwekkende allure

Met een glazen vloer gaat het niet alleen om de voordelen. Het is ook simpelweg een prachtig element dat allure aan je woning toevoegt. Met zijn indrukwekkende gewicht én imposante aanwezigheid, zorgt deze glazen vloer voor een binnenkomst die niemand onberoerd laat.

De verschillende opties voor beloopbaar glas

Beloopbaar glas op maat laten maken gaat gepaard met verschillende opties. We zetten de zes stappen voor je op een rij.

Stap 1: Profiel

Om te beginnen is het belangrijk om het juiste profiel te kiezen voor je constructie. Kies je voor binnen of buiten? En wel of niet geïsoleerd? Meestal is een niet geïsoleerd profiel wat slanker, omdat een geïsoleerd profiel geïsoleerd glas moet kunnen dragen. Ook beschikt een geïsoleerd profiel over een koudebrugonderbreking.

Stap 2: Type glas

Net als bij normaal glas zijn er genoeg opties wat betreft het type glas. Meestal kiezen klanten voor transparant, maar ook grijs, mat of brons zijn populaire keuzes. Daarnaast is het ook mogelijk om een antislipstructuur op het glas uit te voeren. Vanzelfsprekend zijn alle typen glas bij alle profielen mogelijk, dus ook bij de geïsoleerde variant.

Stap 3: Vlakverdeling

Om de veiligheid te waarborgen, hanteren we een maximale grootte van twee vierkante meter per vlak. Hierdoor is het vaak noodzakelijk om de constructie op te splitsen in meerdere delen. We denken graag met je mee over de mooiste vlakverdeling in jouw situatie.

Stap 4: Afwerking

Voor een optimaal eindresultaat moet de constructie over een goede afwerking naar je plafond en vloer beschikken. Daarom kiezen we in het 3D ontwerp alvast de juiste plinten voor een nette overgang naar je vloer. Wat betreft de afwerking naar het plafond bereiden we alvast een passend frame voor.

Stap 5: Poedercoating

De poedercoating heeft een grote invloed op de uiteindelijke uitstraling van je beloopbare glas. Denk dus goed na over je gewenste kleur en structuur.

Stap 6: 3D-ontwerp

In de laatste stap komt alles samen in een 3D-ontwerp. We maken dit ontwerp pas na het inmeten, zodat we de constructie optimaal kunnen afstemmen op je situatie. Zolang de veiligheidsnormen het toelaten, kun je het 3D-ontwerp aanpassen naar wens. Alles akkoord? Dan nemen we je opdracht in productie.