logo
Stalen trap, industrieel

Stalen trappen

Stalen trap, industrieel

Een stalen, industriële trap past niet alleen in onze werkplaats. Ook in een woning kan je met zo’n stoere trap een stempel drukken op je interieur. Wil jij een stalen trap die er industrieel uitziet? Laat het ons weten, wij maken hem op maat voor je. We maken trouwens ook trappen voor bedrijfspanden, aan de hand van de huidige veiligheidsvoorschriften en normen.

Wanneer wordt een stalen trap industrieel?

Een normale industriële trap wordt geïnstalleerd in fabrieken, magazijnen en op andere plaatsen waar veilig gewerkt moet kunnen worden. De meeste industriële trappen zijn robuust en hebben een hoge draagkracht, zodat zware dingen de trap op en af kunnen. Ze kunnen tegen een stootje, zijn hittebestendig, koubestendig en redelijk recht-toe-recht-aan. Misschien is ‘functioneel’ er het beste woord voor. Maar om industrieel te zijn, hoeft je trap niet per se in een loods te staan.

Er zijn veel mensen (o.a. veel van onze klanten) die de industriële look ook gaaf vinden voor in hun huis. Je kunt er mooie contrasten mee maken, bijvoorbeeld een hele strakke stoere trap, met daaromheen planten, of je houdt het minimalistisch. Een stalen trap in de industriële stijl heeft van zichzelf weinig toeters en bellen, dus als jij blij wordt van strakke constructies met een clean design, dan is deze stijl iets voor jou.

Stalen trap industrieel: de kenmerken

Enkele kenmerken van stalen, industriële trappen:

  • Robuust minimalistisch ontwerp met weinig poespas;
  • De kleur van het metaal blijft zichtbaar. Er wordt geen gekleurde verf of poedercoating gebruikt;
  • De onderdelen zijn massief en built to last;
  • Weinig ronde vormen, veel strakke hoeken;
  • Meestal helemaal van staal, of staal in combinatie met hout of beton.

Stalen trap voor industrieel bedrijfspand

Voor bedrijven zorgen we voor een trap die voldoet aan alle veiligheidseisen. Jij wilt dat je medewerkers veilig kunnen werken en de trap helpt daar aan mee. We nemen balustrades en leuningen mee in ons ontwerp en maken met bordessen rustpunten in de trap. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om de treden anti-slip te maken.

We volgen daarbij altijd de voorschriften in het bouwbesluit 2012. Dit bouwbesluit is een onderdeel geworden van Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl), dat geldt sinds januari 2024.

Wil je een industriële stalen trap op maat laten maken?

Metaal Art maakt stalen trappen op maat. Daarbij houden we rekening met de veiligheidseisen in het bouwbesluit. Wil je weten wat jouw stalen trap, industrieel gaat kosten? Daar kom je eenvoudig achter bij Metaal Art; we maken graag een offerte voor je.

Wil je ons liever spreken voordat we aan het rekenen slaan? Maak dan een belafspraak via: 033 879 5526, of via info@metaal-art.nl.

Bekijk nog meer relevante vragen
Contact opnemen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wij ontwerpen en maken exclusieve stalen trappen volledig op maat in onze werkplaats in Amersfoort. Metaal Art kan met staal alle kanten op. Wil je weten wat we allemaal kunnen maken? Neem contact met ons op.

Stalen trap