logo
Stalen trappen

Stalen trappen

We maken jouw stalen trap op maat in Amersfoort. In onze werkplaats wordt flink gezweet, gelast, geslepen en geschuurd. Na een week of acht rollen we je trap met trots de deur uit.

Stalen trappen
Soorten trappen

Naar welk type trap ben je op zoek?

Bij Metaal Art is er voor ieder wat wils! Daarom biedt Metaal Art twee soorten offertes aan voor trappen: Volledig op maat en semi op maat. Beide offertes zijn compleet en inclusief inmeten en montage.

Semi op maat

Essentials

Onze Essentials trappen zijn semi-maatwerk trappen, dit houdt in dat het basisontwerp van de trap al vaststaat, maar dat het wordt aangepast naar jouw specifieke woonsituatie. We hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet.

Een Essential trap is de beste keuze voor jou, wanneer je op zoek bent naar:

 • Kwaliteit tegen een betaalbare prijs
 • Een exclusieve trap, met zorg met de hand vervaardigd door vakmensen
 • De hoogste afwerkingskwaliteit
 • Snelle levering en montage
 • Een opvallend element in jouw woning

Ga aan de slag met de trappenconfiguratie en creëer jouw droomtrap.

Offerte aanvragen is bij Metaal Art volledig kosteloos en vrijblijvend.

Op maat

Exclusives

Onze Exclusives zijn volledig op maat gemaakte trappen, van concept tot ontwerp. We staan open voor nieuwe ideeën, bijzondere materialen en uitdagende situaties. We hebben de voordelen op een rijtje gezet.

Een Exclusives trap is de beste keuze voor jou, wanneer je op zoek bent naar:

 • Eigen inbreng in het ontwerp
 • Een exclusieve trap, met zorg met de hand vervaardigd door vakmensen
 • De hoogste afwerkingskwaliteit
 • Uniek in zijn soort
 • Realisatie van een complexe trap

Maak vandaag nog een afspraak en laat ons meedenken over de trap van jouw dromen.

Offerte aanvragen is bij Metaal Art volledig kosteloos en vrijblijvend.

Stalen trappen op maat

Stalen trap op maat laten maken?

Bij Metaal Art zijn we echt fan van staal. Je kunt er elegante betrouwbare constructies mee maken. En als iets betrouwbaar moet zijn, dan is het je trap wel. Daar zorgen we voor. In ons design houden we ook rekening met de beloopbaarheid. Wel zo belangrijk!

We maken jouw stalen trap op maat in Amersfoort. In onze werkplaats wordt flink gezweet, gelast, geslepen en geschuurd. Na een week of acht rollen we je trap met trots de deur uit. Wil je een bijpassende balustrade bij je trap? Die maken we ook!

Stalen trap in kantoor met eiken treden
Wij zijn Metaal Art

Dit kan je verwachten van Metaal Art

Hoogste kwaliteit

Met de hand gemaakte stalen constructies van de hoogste kwaliteit

Producten op maat

Producten op maat, dus jij beslist mee. Ook over de kleinste details

Alles onder één dak

Alles onder één dak: inmeten, ontwerp, productie en montage

All-round metaalbewerkers

Je project wordt gemaakt door ervaren, all-round metaalbewerkers

Strakke planning

Heldere planningen, strakke afspraken

3D-ontwerp

Een 3D-ontwerp waarin je kunt inzoomen op de kleinste details

3D ontwerp

Jouw ontwerp in 3D

Je maakt niet voor niets een custom trap. Je wilt iets unieks en je wilt hem precies zo hebben als jij wilt. Daarom maken wij je trap eerst digitaal in 3D. Terwijl je virtueel de trap oploopt kan je inzoomen op alle details. Is er iets niet naar je zin? Dan passen we dat aan.

Direct jouw ontwerp bespreken? Ben je benieuwd naar de prijs voor jouw trap? Of wil je weten hoe wij hem gaan maken? Bel ons. We zitten voor je klaar.

Ontwerp stalen trap in 3D
Soorten trappen

Stalen trappen: Verschillende soorten

De verschillende soorten stalen trappen

Met staal kan je veel verschillende trappen maken. Dat maakt ons werk zo interessant! Kan je nog wat inspiratie gebruiken? Bekijk deze verschillende soorten stalen trappen met voorbeelden uit onze eigen keuken. Wil je een stalen trap op maat? Die maken we graag voor je!

Stalen muizentrap
Muizentrap

De muizentrap wordt ook wel zigzag trap genoemd. Het is stiekem een “gewone” steektrap, maar met dan met een zijkant van horizontale en verticale hoeken van meestal 90 graden. Dit “zigzag patroon” geeft de trap net even iets extra’s.

Wenteltrap van staal
Wenteltrap

Een wenteltrap is een type trap dat in een spiraalvormige vorm omhoog draait rond een centrale as of kolom. Het woord "wentelen" verwijst naar de draaiende beweging van de trap, waarbij elke trede rond de centrale as draait terwijl de trap omhooggaat. Een mooie blikvanger in een openruimte.

Zwevende trap van staal
Zwevende trap

De treden van een zwevende trap lijken in de lucht te hangen. Het ziet er spannend uit, maar echt; ze zitten stevig vast en het staal onder de treden is sterk genoeg om je te dragen. We monteren de treden aan één trapboom of verwerken hem in de muur voor een strak en minimalistische uitstraling.

Spiltrap van staal
Spiltrap

Een spiltrap van staal is vaak een compacte trap die weinig ruimte inneemt met een spiraalvormige vorm draait hij recht omhoog rond een stalen as of kolom. Heb je een beperkte ruimte of wil je iets sensationeels in het midden van de kamer dan is een spiltrap een aantrekkelijk ontwerp.

Trap met onderkwart van staal
Trap met onderkwart of bovenkwart

Met dit type trap is er een draaiing aan de onder- of bovenkant van de trap. Het bespaart ruimte en je kunt meer treden kwijt in dezelfde ruimte. Afhankelijk van de architectuur van de woning en het esthetische oogpunt wordt er gekozen voor een onder- of bovenkwart.

Stalen middenboomtrap
Middenboomtrap

Onze middenboomtrap heeft een diagonale stalen kolom waar de treden op vast zitten. Zo houd je licht en ademruimte aan de zijkanten van de trap. Een trap van staal met middenboom heeft genoeg draagkracht voor zware treden van hout of natuursteen én de mensen die de trap op stormen.

Bordes trap van staal
Bordestrap

Een bordestrap is een type trap waarbij een tussenbordes halverwege de trap is ingebouwd. Dit platform kan als overgangs-of rustpunt tussen twee trapgedeeltes dienen. De trap kan vanaf het bordes in verschillende richtingen verder gaan. Wat je ook wel ziet is dat een rechte trap simpelweg onderbroken wordt met een bordes. Een bordes kan visueel interessant zijn en het ontwerp verrijken.

MATERIALEN

Stalen trappen: Materialen

Materialen voor je stalen trap

Staal is onze specialiteit en dit metaal werkt prima samen met andere materialen. We gebruiken bijvoorbeeld hout, glas of natuursteen voor de treden. Met een stevige stalen basis kan je alle kanten op. Hier zijn alvast een paar ideeën.

Stalen trap met houten treden
Stalen trap met hout

We combineren onze trappen vaak met hout. Eikenhouten treden, bijvoorbeeld, of houten leuningen. Met massief hout maak je echt stoere trappen. De patronen en kleuren in het hout zorgen voor warmte en een natuurlijke uitstraling.

Stalen trap met glazen treden
Stalen trap met glas

Een dichte trap kan een ruimte heel klein maken. Als je er glas in verwerkt zorgt dat voor licht en lucht. Wij verwerken glas in de balustrades. Metaal Art gebruikt ook beloopbaar glas. Dit oersterke glas is erg geschikt voor het maken van traptreden.

Stalen trap met natuurstenen
Stalen trap met natuursteen

Natuursteen verwerk je bij een trap meestal in de treden. Misschien heb jij een leuker idee? Omdat er zoveel verschillende soorten steen zijn, kan je alle kanten op. Met glanzend marmer ga je gelijk voor een klassiek gevoel. Met ruwe steensoorten krijg je juist een heel natuurlijke look. Wij vinden het mooi dat staal het mogelijk maakt om je stenen treden te laten ‘zweven’.

Staal met staal
Staal met staal

Staal is een erg divers materiaal. Wij werken met veel verschillende soorten en verschillende poedercoatings. Zo kan je bijvoorbeeld een stalen trap op maat laten maken met treden treden van staal. Deze treden zijn vaak maar 8mm dik. Wil je een retestrakke trap? Dan kies je voor 1 materiaal. Jij beslist!

Werkwijze van Metaal Art

Onze werkwijze

In zeven eenvoudige stappen leggen we uit hoe wij jouw stalen trap maken. Bekijk hieronder stapsgewijs iedere stap van onze werkwijze.

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Stap 4

Stap 5

Stap 6

Stap 7

Stap 1 - Plan een afspraak in

Je stalen trap op maat start met een berichtje of een telefoontje. We maken een belafspraak met je. Tijdens dit gesprek weten we snel of we je kunnen helpen. We vertellen gelijk meer over onze prijzen en werkwijze.

Afspraak maken voor stalen trap op maat

Stap 2 - Offerte opstellen

Jouw wens is ons bevel. Dus we willen precies weten wat je wilt. Daar komen we achter in een gesprek bij ons op kantoor. Na het gesprek sturen we je een offerte. Dan weet je precies wat je trap gaat kosten.

Offerte opstellen voor stalen trap op maat

Stap 3 - Afspraak inplannen

Zeg je 'ja' op de offerte? Dan maken we direct twee belangrijke afspraken: een afspraak voor het inmeten en een afspraak voor het monteren van de trap. Eventueel schakelen we daarvoor direct met je aannemer. Onze roostermaker plant het ontwerpen en de productie in, zodat je stalen trap op tijd klaar is.

Inplannen afspraak voor stalen trap op maat

Stap 4 - Op de millimeter inmeten

Voor het inmeten komt er een Metaal Artist langs, gewapend moderne meetapparatuur. Zorg dat je erbij bent! Dan neemt hij alle details nog eens met je door. Na het inmeten maken we een technische tekening. Die delen we met je, zodat je er akkoord voor kan geven.

Inmeten stalen trap op maat

Stap 5 - Alle keuzes en opties in een 3D ontwerp

Je ontvangt per mail het 3D-ontwerp, waar je zelf doorheen kan ‘wandelen’. Pas als je helemaal tevreden bent start de productie. Tussen het inmeten en monteren zit meestal een week of 8. In die tijd wordt je metalen trap ontworpen en gebouwd door onze metaalbewerkers.

Ontwerp van stalen trap op maat

Stap 6 - We starten met de productie

Onze enthousiaste metaalbewerkers gaan voor je aan de slag in onze werkplaats in Amersfoort. Lasersnijden, zagen, lassen en slijpen: de vonken spatten ervan af! Na een zorgvuldige controle is onze vertrouwde poedercoater aan zet. Hier krijgt jouw trap de finishing touch in de gekozen kleur en structuur.

Productie van stalen trap op maat

Stap 7 - We komen langs en monteren!

Op de afgesproken montagedag(en), komen er minimaal 2 monteurs van Metaal Art bij je langs. Zij monteren je trap en werken alles netjes af. Zit alles op zijn plek? Dan lopen we alle details nog eens met je na. Als je helemaal tevreden bent, gaan wij er weer vandoor. Tijd om van je nieuwe interieur te genieten!

Montage van stalen trap op maat

Vragen over een stalen trap op maat laten maken?

Wil je een stalen trap laten maken? Bij Metaal Art hebben we geen last van standaardmaten. We maken een trap die perfect past in jouw interieur. Wij ontwerpen en plaatsen trappen in bestaande woningen en nieuwbouwwoningen. We snappen dat je hierover vragen hebt, misschien staat je vraag er wel tussen.

Staat je vraag er niet tussen? Stel direct je vraag aan één van onze professionals.

Reviews

Onze tevreden klanten

Tientallen reviews op Google, alle vijf sterren!

B. luijten

18-05-2024

We hadden een uitdagend project voor onze kelder, een glazen luik wat geheel open gaat zodat er via een welteltrap toegang is tot de wijn kelder. Metaal - Art heeft het geheel naar tevredenheid gemaakt, echte vakmannen!

M. Vos

12-04-2024

2 deuren op maat laten maken door Metaal art, een draaideur en een schuifdeur. Beiden zijn zo strak en perfect geplaatst! Echt een kunstwerk en heel blij mee. Ook met de afhandeling van onze order van begin tot het eind. Ieder medewerker waar wij mee te maken hebben gehad waren vriendelijk, kundig. Wij kunnen Metaal-art van harte aanbevelen.

R. Peet

08-03-2024

We hadden na de aankoop van ons huis, al een beeld van mooie stalen woonkamerdeur en stalen schuifdeuren naar de keuken. Samen met Metaal-Art onze ideeën doorgenomen en door hun plezierige aanpak en professionele blik op het geheel is het resultaat, aangevuld met bijpassende trapleuning in de gang, zo verbluffend mooi geworden! Alles conform planning en opdracht. Erg fijn bedrijf!

L. Mulde

20-02-2024

Maatwerk in de overtreffende trap! We zijn superblij met onze trap. Metaal-Art denkt mee, doet gedegen voorbereiding en komt met een verrassend ontwerp. Enthousiast jong team, korte lijntjes, meedenkend en heel sympathiek!

R. Berlijn

15-01-2024

We zijn in contact gekomen met metaal-art toen we op zoeken waren naar een zwevende trap. Super duidelijke communicatie en bij de orderbevestiging direct een afspraak voor inmeten en zelfs voor het plaatsen. We waren zo tevreden over het resultaat en de manier van werken dat er nu twee zwevende trappen in het huis staan en de hele begane grond is voorzien van stalen deuren van metaal art

A. de Vries

21-12-2023

Prachtige op maat gemaakte balustrade als beveiliging van de verhoogde woonkamervloer in ons bijzondere woonhuis Waterpompgebouw. Alle afspraken worden nagekomen, vriendelijk en adequaat team. Top!

P. Van Gorkom

28-06-2023

Absoluut een aanrader. Metaal Art heeft ons een prachtige trap en stalen taatsdeuren geleverd. We wilden graag veel ontwerpvrijheid, hetgeen allemaal mogelijk is bij Metaal-Art. Het is een enthousiast team en reageert zeer adequaat op vragen en mails. Het team is duidelijk trots op wat ze maken. Metaal-Art heeft zich keurig aan de afgesproken levertijd gehouden. Eerlijke prijzen ook.

F. van Herwijnen

14-07-2023

Het team heeft veel ervaring en erg goede ideeën met deze op maat gemaakte hoekoplossing als prachtige resultaat. Zeer mooie afwerking en 'onzichtbare' bevestiging. De monteurs werken erg netjes en willen iets opleveren waar ze zelf ook trots op kunnen zijn. Echt een topbedrijf!

R. Bakker

31-05-2023

Toen we in november 2021 de sleutels kregen van ons nieuwbouwhuis waren we al in gesprek met Metaalart. Op dat moment voor de trapleuningen, een stalen trap op maat en een nieuwe balustrade. Werk dat ze PERFECT hebben afgeleverd en waar we super blij mee zijn. Ongeveer een jaar later wilden we toch een deur laten plaatsen en hebben we ze weer gevraagd, die wederom heel erg mooi is geworden en vakkundig geplaatst. Ze adviseren goed, rekenen een marktconforme prijs (niet goedkoop, niet duur voor wat ze doen) en komen hun afspraken na!

M. Millington

11-01-2023

Metaalart heeft geweldig werk verricht in mijn lastige Amsterdamse huisje. Twee trappen, een deur en een glasplaat. Alles mooi, op tijd en binnen budget met vriendelijke en uitstekende service.

M. Bakker

22-12-2022

Ik heb net een deur en een schuifdeur laten installeren. Ik vond beide deuren erg mooi en van zeer goede kwaliteit. De service was zeer goed, prettig en er werd goed meegedacht/geadviseerd. Alle afspraken worden nagekomen en er word goed gecommuniceerd. Minder was dat het vrij lang duurt maar ze hebben het enorm druk. Respect ook voor de installateurs die alles 4 verdiepingen naar boven hebben gesjouwd.

M. ten Tije

07-11-2022

Prettige en duidelijke benadering, zeer strak eindresultaat. Levering en plaatsing correct uitgevoerd. We zijn enorm blij met het eindresultaat!

L. Hartkamp

26-10-2022

Ik heb meerdere offertes opgevraagd voor een middenboomtrap. Metaal Art was de goedkoopste. Ook de beste service, komen de afspraken na, denken mee en hebben onze trap netjes en vakkundig geplaatst. Zoek niet verder ga naar Metaal Art. Geweldig goed bedrijf. Ben blij met mijn nieuwe trap. Foto’s kan ik jammergenoeg niet bijvoegen omdat de trap nog ingepakt is.

M. de Bruijne

19-10-2022

Ook na een jaar blijft Metaal Art een bedrijf van fantastische service. We hebben een klein probleem gehad wat meteen, vakkundig en naar volle tevredenheid wordt opgelost. Echt een bedrijf dat je als klant heel serieus neemt. Ga naar dit bedrijf! Ik kan alleen maar positief zijn over de diensten en producten van Metaal Art. Vanaf het eerste gesprek verlopen de contacten zeer prettig en positief. De mensen van Metaal Art denken met je mee en wijzen je op eventuele problemen tijdens de montage. Daarnaast dragen ze oplossingen aan om hetgeen jij als klant graag wilt toch mogelijk te maken. Wij hebben in de afgelopen maanden met minimaal 5 medewerkers van Metaal Art diverse contacten gehad en allemaal zijn ze even vriendelijk, correct, eerlijk en vakbekwaam. De uitspraak doen wat je zegt en zeg wat je doet is volledig van toepassing! Wij hebben diverse balustrades, een stalen trap en binnendeur door ze laten maken en zijn ontzettend tevreden over alles wat is geleverd. Strak vakwerk!

F. de Groot

06-10-2022

Wij hebben een drietal stalen buitenpuien en een stalen deur voor binnen op maat laten maken door Metaal Art. Vanaf het eerste moment is er goed contact geweest, ook met onze aannemer. Alle afspraken zijn perfect nagekomen, evenals de planning. Medewerkers zijn vriendelijk en werken netjes! Wij kunnen dit bedrijf van harte aanbevelen.

Google waardering: 5 van 5, gebaseerd op 58 recensies.

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan

Wij ontwerpen en maken exclusieve metalen producten in onze werkplaats in Amersfoort. Metaal Art kan met staal alle kanten op. Wil je weten wat we allemaal kunnen maken? Neem contact met ons op.

Stalen trap met houten treden
STALEN TRAP ONTWERPEN

Je stalen trap ontwerpen

De verschillende soorten

Met staal kan je veel verschillende trappen maken. Kan je nog wat inspiratie gebruiken? Lees meer over verschillende soorten stalen trappen.

 • Muizentrap De muizentrap wordt ook wel zigzag trap genoemd. Het is stiekem een “gewone” steektrap, maar met dan met een zijkant van horizontale en verticale hoeken van meestal 90 graden. Dit “zigzag patroon” geeft de trap net even iets extra’s.
 • Wenteltrap Een wenteltrap is een type trap dat in een spiraalvormige vorm omhoog draait rond een centrale as of kolom. Het woord "wentelen" verwijst naar de draaiende beweging van de trap, waarbij elke trede rond de centrale as draait terwijl de trap omhooggaat. Een mooie blikvanger in een openruimte.
 • Zwevende trap De treden van een zwevende trap lijken in de lucht te hangen. Het ziet er spannend uit, maar echt; ze zitten stevig vast en het staal onder de treden is sterk genoeg om je te dragen.
 • Spiltrap Een spiltrap van staal is vaak een compacte trap die weinig ruimte inneemt met een spiraalvormige vorm draait hij recht omhoog rond een stalen as of kolom.
 • Trap met onderkwart of bovenkwart Met dit type trap is er een draaiing aan de onder- of bovenkant van de trap.
 • Middenboomtrap Onze middenboomtrap heeft een diagonale stalen kolom waar de treden op vast zitten. Zo houd je licht en ademruimte aan de zijkanten van de trap.
 • Bordestrap Een bordestrap is een type trap waarbij een tussenbordes halverwege de trap is ingebouwd. Dit platform kan als overgangs-of rustpunt tussen twee trapgedeeltes dienen. De trap kan vanaf het bordes in verschillende richtingen verder gaan. Wat je ook wel ziet is dat een rechte trap simpelweg onderbroken wordt met een bordes. Een bordes kan visueel interessant zijn en het ontwerp verrijken.

De materialen voor een stalen trap

Staal is onze specialiteit en dit metaal werkt prima samen met andere materialen. We gebruiken bijvoorbeeld hout, glas of natuursteen voor de treden. Met een stevige stalen basis kan je alle kanten op. Hier zijn alvast een paar ideeën.

 • Stalen trap met hout We combineren onze trappen vaak met hout. Eikenhouten treden, bijvoorbeeld, of houten leuningen. Met massief hout maak je echt stoere trappen. De patronen en kleuren in het hout zorgen voor warmte en een natuurlijke uitstraling.
 • Stalen trap met glas Een dichte trap kan een ruimte heel klein maken. Als je er glas in verwerkt zorgt dat voor licht en lucht. Wij verwerken glas in de balustrades. Metaal Art gebruikt ook beloopbaar glas. Dit oersterke glas is erg geschikt voor het maken van traptreden.
 • Stalen trap met natuursteen Natuursteen verwerk je bij een trap meestal in de treden. Misschien heb jij een leuker idee? Omdat er zoveel verschillende soorten steen zijn, kan je alle kanten op. Met glanzend marmer ga je gelijk voor een klassiek gevoel. Met ruwe steensoorten krijg je juist een heel natuurlijke look. Wij vinden het mooi dat staal het mogelijk maakt om je stenen treden te laten ‘zweven’.
 • Staal met staal Staal is een erg divers materiaal. Wij werken met veel verschillende soorten en verschillende poedercoatings. Zo kan je bijvoorbeeld een stalen trap op maat laten maken met treden treden van staal. Deze treden zijn vaak maar 8mm dik. Wil je een retestrakke trap? Dan kies je voor 1 materiaal. Jij beslist!

Bouwbesluit, optrede en aantrede

Het ontwerpen van een trap draait niet alleen om het uiterlijk. Comfort en regelgeving is bijna net zo belangrijk. Op een comfortabele trap loop je moeiteloos omhoog. De moeite die dit kost hangt af van de optrede en aantrede. Voordat we beginnen met het uitwerken van het ontwerp kijken we naar de ruimte en bepalen we de perfecte verhouding.

Optrede

De optrede is de verticale afstand tussen 2 treden. Die is idealiter een centimeter of 18. De optrede bepaalt hoe hoog je je voet op moet tillen en hoeveel je knie moet buigen om de trap op te komen.

Aantrede

De aantrede is de horizontale afstand tussen twee treden. Dit is de ruimte die je hebt om je voet neer te zetten. Wij kiezen op basis van de beschikbare ruimte een aantrede die het beste past. We proberen de trap zo lui mogelijk te maken.